Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mivel magyaráznátok ezt a...

Mivel magyaráznátok ezt a mágneses embert ?

Figyelt kérdés

Láthattunk már sokféle mágneses ember videót de ez különösen érdekes mert müanyag vagy fa tárgyat is feltesz ,arról a böhöm nagy laptopról nem is beszélve . Szándékosan nem ezoterikába rakom fel a kérdést mert ez nem az a szint . [link]

Aki szerint ezt bárki meg tudja csinálni az izzadt bőrével az próbája már ki magán vagy mutassa meg videóban mert a szöveg ilyenkor nagyon nagy.

#mágneses ember
2024. máj. 19. 17:00
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
89%
Miért kellene megmagyarázni? A bűvésztrükköket sem tudom megmagyarázni, sőt, láttam már olyan videót, amin sárkányok voltak, azt sem tudtam (bár nem is nagyon akartam) megmagyarázni.
2024. máj. 19. 17:12
 2/26 anonim ***** válasza:
27%
Ezó.
2024. máj. 19. 17:23
 3/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem nézem végig az egész videót, de semmi különlegeset nem láttam benne. A faszi végig hátra van dőlve, a feje is hátra van döntve, mikor arra rak dolgokat. x°-os lejtőn meg csak a megfelelő súrlódás kell, ami emberi bőr és különféle tárgyak közt meg is van.
2024. máj. 19. 17:30
 4/26 A kérdező kommentje:

3 Pont ezért írtam ki hogy aki szerint ezt meg lehet csinálni surlódással az ugyan fogjon már meg egy ilyen hátvakarót vagy telefont és csinálja meg !

Marha jól hangzik ez a duma de én is kipróbáltam és még 45 fokban sem fog megmaradni az a dög főleg ha kinyitod a monitort.

Magyarázni pedig azért kell mert így működik a tudomány és én nem bűvésztrükkre vagyok kíváncsi . A szuperképességek sorozatban egy amerikai embernél bevitték laborba és mérték az agyjeleit meg bőrét és ott az jött ki hogy amikor rátapad akkor megnöveli a bőr vezetőképességét de semmi mást nem találtak. Az elektrosztatikus vonzás magyarázza a szigetelő anyagoknál is a vonzást de hogy lehetséges ez egy emberi testnél...

2024. máj. 19. 17:37
 5/26 anonim ***** válasza:
100%
Hát, ha nem érdekel az unalmas, egyszerű és tudományos magyarázat, akkor gyárts magadnak nyugodtan áltudományosat. Csak akkor nem tudom, miért a tudomány kategóriába írod ki.
2024. máj. 19. 17:45
 6/26 anonim ***** válasza:
E-Z-Ó
2024. máj. 19. 17:47
 7/26 anonim ***** válasza:
89%

Elöször is, mágnes csak vasat vonz, mást nem.

Másodszor egyértelműen trükk, ezért is törölgeti meg a bőrét meg a tárgyat - feltehetően valami olaj/szilikonszerü anyagot ken a bőrre, emellett ha figyelsz, miután megtapogatja a tárgyat is azon a oldalon, aminek oda kell tapadnia, soha nem mutatja meg azt a felületet, simán lehet egy lapos, átlátszó tapadókorongot nyom rá, ami a bekent felületen megtapad, a keletkezö vákum miatt. Az meg egyértelmű, hogy nem véletlen nem hajol előre, amikor valami rajta van, mert azt nem bírná megoldani.

Tudományosan csak akkor lehetne megmagyarázni a trükköt, ha lehetőség lenne az illetőt személyesen megvizsgálni, nem pedig csak egy videót nézni meg erről. Mivel erre nincs lehetőség, ezért csak tippelni tudok, de több gyanus dolog is van, amiket írtam is.

2024. máj. 19. 17:51
 8/26 anonim ***** válasza:
100%

A súrlódás okozza jelenséget és az, hogy az illetőnek ragadós a bőre.

James Randi kanadai-amerikai bűvész, aki harcosan szkeptikus volt az ilyen "csodákkal" kapcsolatban, egy kis hintőporral pikk-pakk megszüntette a mágikus képességet:

https://www.youtube.com/watch?v=OTVWMY8EZCA

2024. máj. 19. 18:07
 9/26 anonim válasza:
100%

Aki ismer egy tudományos témát, és az a szándéka, hogy elkápráztassa a környezetét, az képes is erre. A bűvész és eközött nem a módszer, hanem a cél különbözik. A bűvész szórakoztatni akar, az ilyen ember viszont álmélkodtatni (bemutatni, "én" mennyire különb vagyok).

A módszer azonos. Végy valami különleges és nem magától értetődő természeti szabályt, bástyázd körbe a dolgot elfedő mellébeszéléssel (arra fognak figyelni, ha ebben jó vagy). Aztán hajtsd végre az akciót. Nyilván mind egyedi, és két embertípust érdemes itt megkülönböztetni. 1. Aki semmit se ért, borzong és csodáról beszél. 2. Aki megérti a dolgot, elméletileg tudja mi zajlik, hiszen ismeri a témát. Vagy rájön a módszerre is, vagy nem, függően az érdeklődés erősségétől. És többnyire nem kommentálja, mert hagyja a többieket szórakozni/álmélkodni.

Azt nem állítanám, hogy szimpla súrlódásról van szó. Alaposabban végig kéne gondolni, tárgyak egymáshoz való viszonyát elég sok dolog befolyásolhatja. Ami itt garantálható, az nem a mágnesség. Annak jól meghatározott mikrofizikai oka van, az emberi bőr semmiféle formában nem tartozik ide, és ennyi elég is.

Ha nagyon hosszan elemezném, talán rájönnék a módszertani trükkre, talán nem. De a probléma túl szimpla ahhoz, hogy ennyi időt szánjak rá. Mert az állítást a mágnességről, az arról szóló tudomány cáfolja. Ne sértődj meg, ennek kifejtése se öt perc, és arra sincs garancia, neked lenne-e rá türelmed. A többiről nem is beszélve.

2024. máj. 19. 18:47
 10/26 A kérdező kommentje:

Nem kielégítő magyarázatok, elemezzünk videót!

Ha nyitott szemmel részletesen kielemeznéd nem írnál ilyen hülyeségeket hogy a kezével csempész rá egy tapadókorongot és azt a viccet hogy a ronggyal keni rá a ragasztót.

Végig látszik a keze , látszik a laptop,tányér,kaparó hátulja ,a telefon talán nem de vegyük csak végig logikailag.

Azt állítod a rongy a kulcs.Ami több sebből vérzik.

Felületek amiket nem törölt meg mégis bemutatja rajta a trükköt : bal váll laptop felragaszt.

Annyira nem homályos a felvétel hogy ne látszana a homloka és a bőre csillogása ami a törlés előtt és után is ugyan azt a tónust mutatja ,se nem fénylik se nem mattabb ,csak talán pirosabb a mellkasán ami egy száraz törlés utáni logikus jelenség.

A rongyot mind a két kezével összefogdosta utána fogdossa a fényes fekete felületű laptopot amin kikockázva sem látszik egyetlen újjlenyomat paca sem.

A ragasztóval preparált bűvészronggyal megtörölte a homlokát aztán jól beletörölte az arcát száját is. Tipikus nemtudatos cselekvés olyan mint az orr érintése ,ez az a pont aminél már megbukott a teóriád hiszen egy bűvész aki éppen a kellékével dolgozik még véletlenül sem tenne ilyet hiszen minden mozdulatát ezerszer begyakorolta és oka van.De olyan szándékos ok sem lehet amiért a száját be kellett volna kennie hiszen oda nem tapasztott semmit.

Aztán a rongyot átengedi a beavatatlannak aki így egyből érezné a kezével hogy ragad és ahogy neki is őneki is hozzá kéne ragadnia a kezéhez mindennek amit megfog.

De mi is az a vegyi anyag ami egyszerre kenhető mégsem csúszást idéz elő hanem ragasztást.Mert a felragasztás után egyik tárgy sem csúszik ,a több kilós laptop sem. A felvétel végén gyöngyörűen látható hogy mind a három tárgy kiszögelés szerűen viselkedik , imbolyogva mozog ahova felszegelték de nem csúszik ami ragasztással magyarázható ugyan de nem magyarázható hogy mikor történt meg a ragasztóanyag felhordása és hogyan .

Ahogy az se logikus amikor egy ilyen ragasztott tárgyat leválasztasz annak hang és bőr nyúlás kíséretében egy ellenállás kíséretében kéne történnie de itt ennek nyoma sincs ahogy ahogy kipirosodásnak sem.

Tovább haladva ha a ragasztó nem a rongyon van akkor még otthon kellett magára kennie . Ebben az esetben miért törölné le azt színlelve hogy az izzadságot törli?

Egyetlen magyarázat hogy olyan anyaggal van kezelve a bőre amit az izzadság nem szed le de síkossá teszi így ha letörli még megmarad alatt a tapadó réteg.

Vízálló napkrém? Ott figyeltem meg hasonlót mert még tusfürdővel is lehetetlen lemosni.

De akkor nézzük a pszichológiai részét. Miért csinál valaki ilyet?

Magyarázat hogy mert egy megélhetési szélhámos mint Randy videójában.

Csakhogy ez az öreg soha nem lépett fel sehol azzal hogy mágneses ,nem csinált videókat magáról ezzel , itt is csak a videó végén mint meghívott vendég mutatta meg ,egyébként sehol máshol nem láttam tőle ilyet se előtte se azóta.

Az öreg egy amerikában élő magyar és onnantól tudunk róla hogy valamikor 98 ban a fókusz csinált vele egy riportot mert az a hobbija hogy állítólagos ufókat filmez nappali égen infrakamerájával.

Persze errabolták meg minden szokásos mese ami ezeknél a bogaraknál ilyenkor hozzátársul de ahogy ezekre nincs bizonyíték és nem is kell komolyan venni ,úgy a testére ragadó tárgyakra van.

És nem ez az egyedüli hanem van dokumentumfilben amikor orvosi laborban az agyi aktivitást vizsgálják miközben ezt csinálja és megváltik a bőr vezetőképessége.

Nem tudom mi a sorozat pontos címe talán szuper képességek vagy super humans és valós embereket mutat be. És keres tudományos magyarázatot rá.

2024. máj. 19. 19:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!