Bűnnek számít ha hívőként néha kételkedek a hitemben?
Én is szoktam ilyen körökben mozogni.
Elég gyakran.
Emberek vagyunk és az önálló gondolkodók miatt fejlődött az emberiség s van meg megannyi mindenünk.
Kérdések, feltételezések az élet része. A tudomány is ezek által fejlődhetett és pl ezért létezhet az orvoslás, ellátás stb.
Pl a kütyü is amiről nyomod a gyakorit.
Merd megkérdőjelezni önmagaddal kapcsolatos dolgokat, mert bizony előnyödre válhat pl önismeretben.
"a vallásos Istenhívők akik hisznek akkor gondolom nem csak hisznek hanem éreznek is valamit, különben folyton kétségek között lennének"
Pont ez a hit lényege. Nem kell megerősítés, nem kell bizonyíték, elég a vak hit.
A kérdező kommentje:
Szerintem a vakhit nem elég, nekem nem volt legalábbis.
De, az igazi hívőnek pont elég. Neked, aki értelmes ember vagy, nem elég. Te tényeket akarsz, mert megtanultad, hogy Micimackó és Denevérember csak a mesékben van.
Van viszont, akit nem érdekel a valóság, akinek elég az, hogy egy aranyba öltöztetett bácsi mesét mond. Őt meg a valóság nem érdekli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!