Napi 900 kalória tényleg rengeteg?
Egészségtelen. Anorexiás vagy?
Én 149cm és 36 kg vagyok. Sosem számoltam a kalóriákat, de a kalkulátor szerint legalább 1500 kalóriát kell ennem, hogy tartsam a súlyomat, amit meg is teszek, sőt, próbálok többet enni, mert alkatomnál fogva kb. semmitől sem hízok. Egy átlagméretű és súlyú személynek a 2000 kalória naponta még nem kéne hogy nagy hízást okozzon. 500 kalória már az éhezés határait feszegeti.
'500 kalória már az éhezés határait feszegeti.'
ööö nem... az nem feszegeti a határait hanem az már az éhezés. A német koncentrációs táborokban a 40-es évektől a napi kalóriaadag 1200-1300 kcal között mozgott de még a legrosszabb időszakban is 700 kcal körül.
Napi 500kcal nem csak borzasztóan egészségtelen hanem szinte egy vegetatív állapotba hozza a testet ami a tényleges létfenntartáson kívül szinte semmi másra nem alkalmas.
Azoknak a nagy része, akik azt hiszik magukról, hogy 500 kcal-t esznek simán betolják az 1000-et (ami még szintén az éheztetés esete) csak túl buták ahhoz, hogy ki tudják számolni a tényleges számot.
Sikerült megértened a hozzászólásom lényegét.
Ja, nem..
Ebben az 500 kcalban:
Egy kifli: 150 kalória
Joghurt: 100 kalória
Egy közepes alma: 100 kalória
Egy doboz kóla: 150 kalória
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!