Szerintetek is rengeteg kalória ez egy napra?
Fogynom kellene, de nem tudok minden "káros" dolog kiiktatni, mert úgy nagyon hamar feladom és rövid időn belül visszaszedek minden keservesen leadott kilót. Ezért inkább sportolok és jóval kevesebbet eszek, mint eddig.
Reggeli: Egy kis pohár natur joghurt és 1 darab banán
Tízórai: Egy túrós batyú (sajnos fehér lisztes)
Ebéd: 2 tükörtojás, 2 db sült virsli, 2 kis darab sült kolbász, mustár, paprika, uborka
Uzsonna: 2 kocka ananászos tibi csoki és egy kis darab ananász
Vacsora: 2 magvas zsemle, vajjal, csirkemellsonkával, paprikával és sajttal plusz egy auchanos rudi.
Emellett megittam 2 liter vizet és még 2 bögre zöld és egy bögre fekete gyümölcsös teát, cukor helyett mézzel. Anyukám szerint ez rengeteg és mégis "szemét" kaja, szerinte muszáj leszek csak csirkemellet enni salátával és rizzsel, ha fogyni akarok. Szerintetek is így van?
Nos. Reggel elmentem a boltba, visszafelé beugrottam Krisztiékhez. Délután elsétáltam az erdőig, vissza már siettem, mert kezdett sötétedni. Ez így jó edzés?
Kb. ilyen a kérdésed.
Köszi a választ!
164cm és 67 kg vagyok egyébként, de 58kgosan érzem magam igazán jól, szeretnék visszafogyni annyira.
Banán=cukor
Túrós batyú=fehér liszt, cukor
Tükörtojás=olaj, zsír
Virsli=ipari melléktermék
Kolbász=zsír
Csoki, ananász=cukor
Magvas zsemle=fehér liszt
Auchanos túró rudi=cukor
Sok kalória, ráadásul rossz kalóriák... Ettől még hízhatsz is.
A te "napi étrended" és a csirke-rizs között van egy arany középút is...
Kérdező, ajánlom, hogy fogj egy netes kalóriakalkulátort, és az általad elfogyasztott élelmiszerek csomagolása alapján írd bele a pontos mennyiségeket. A péksüteményeken nincs adat, ott használd a fornettis adatokat jobb híján: [link]
A banán, tojás stb. benne lesz az adatbázisban. Macerás méregetni, de érdemes.
Utána nézd meg, hogy mennyi szénhidrát és főleg cukor volt a mai étrendedben, és milyen kevés rost. A cukrot - ha csak úgy megy, akkor apró lépésekben - vidd le napi 25 g alá. A rostot meg növeld meg, egyél lencsét és sokkal-sokkal több zöldséget (de csak lassan, óvatosan növeld ezeket, különben hasmenésed lesz). A cél a napi 30 g rost, de lehet 40-50 g is, ha fogyni akarsz. Idővel a tányér fele legalább legyen zöldség.
Nem kell teljesen elhagyni az édességet, de - hacsak nem sportolsz nagyon sokat - egy nap legyen két kocka csoki VAGY egy fél túrós batyu (vagy egy negyed) VAGY egy rudi (btw abból is lehet felet enni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!