Rengeteg zöldséget ettem!?
Egészségedre! Szép mennyiség, nyersből nekem sose ment ennyi, másmilyenből ettem kilószámra.
Nos, garantáltan nem uborkától és salátától nőtt a súlyod 5 kilót... Persze a sok zöldség hizlalhat, ha pluszban eszed súlytartó kalória fölött, s van, akit annyira nem laktat, hogy igencsak ellenjavallt fogyáskor a sok zöldség, de súlytartáshoz kb. mindenkinek jó...
Írd be a kalóriabázisra, ha érdekel, hány kcal, én a konkrét mennyiségeket sem tudom, paradicsom van kicsi is nagy is...etc.
Bevallom, én eltűnődnék, mitől van ez, mert ez még nekem is elég meglepő mennyiségnek tűnik, de ha nem érzed, hogy pótcselekvés vagy tudomisén, csak kívánod így tavasszal, az OK. Pár nap miatt nem aggódnék, gondolom, le fog azért esni a mennyiség.
Nem a sok zöldség a baj, hanem az, hogy nem eszel más, tartalmasabb ételeket. A zöldségek nagy része víz és némi rost, fehérje és zsír minimális. Úgy látszik, a sok rost ellenére nem tudsz velük jóllakni, ezért eszel kipukkadásig. Ezzel szemben ha két szelet sült húshoz ennéd őket, több tápanyaghoz jutnál és valószínűleg normál mennyiségű zöldséggel is beérnéd.
A kalóriákkal nem kellene foglalkoznod, gondolom, ha meg szeretnél gyógyulni. Annyit fogsz hízni, amennyire szükséged van.
Valami durva vitaminhiányod lehet ,meghát 47 kilósan anorexiából felépülve a szervezet kapar a tápanyagokért .
Szerintem bajod nem lesz ,de egyél húst meg tojást,túrót ,halat is .
Ha éhes vagy először edd meg a húst aztán mehet a zöldség meg a savanyúság amíg jól laksz,így bekerül a fehérje is :)
Kérdező, én mikor elkezdted sorolni, már tudtam hogy anorexiából gyógyulsz, nem kellett lejjebb görgetnem addig, ahol leírtad.
Pontosan ugyanezt csináltam anno én is, és szerintem a felépülést kezdők többsége is. Reaktív evés a megnevezése, és lehet, hogy a vitaminok miatt kívánod, de leginkább a kalóriát szeretné megkapni a szervezeted, az agyad, hiszen jó darabig éheztetted. Én amennyire emlékszem, csak azt éreztem, hogy ennem kell, meg kell töltenem a gyomrom - ennek pedig az általam legkevésbé "ártalmas" módon tettem eleget, zöldségekkel (az anorexiás mindset itt még erősen működik). 5 hatalmas alma, vagy 1 kg savanyú káposzta, cukormentes csemegeuborka üvegszámra, esetleg egy egész jégsaláta mustárral... térfogatra sok, cserébe kcal szempontjából nem ijesztő.
Viszont! Pont azt a kalóriatöbbletet, amiből a tested elkezdhetné újraépíteni pl. a szívizmodat, nem adod meg neki. Ráadásul ez még mindig az evészavaros agy játéka, ami most még okés, a gyógyulás elején vagy, nem lineáris folyamat, de így Te is tudod, hogy nem leszel képes felépülni. Egyél a családdal, próbáld azt enni, amit ők is, esetleg most még csak keveset, mellé egyél a zöldségeidből, de próbálj meg normális viszonyt kialakítani az étellel. Csak kaja. Tankolsz belőle napi 3,4,5-ször vagy ahányszor jól esik, ami jól esik, és KÉSZ!
Amúgy az az 5 kg plusz te is tudod, hogy a megevett zöldség súlya plusz salakanyag. Kikakilod, remélhetőleg minél hamarabb, bár ilyenkor nem a legtutibb az emésztése az embernek. Én voltam bent pszichiátrián, evészavarosok közül mindannyiunknak hihetetlen szorulása volt, beöntést kaptunk meg minden egyéb szépség, nem kívánom senkinek.
Zárásképp: jó minőségű multivitamint, glutamint és arginint szedj minimum.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!