Hogyan lehet olyan rengeteg kalória a zacskós csokis kifliben?
Nem 7days, Boromir nevűt vettem, nagy kiszerelést. Kiszámítottam gramm alapján, hogy állítólag 800 kcal van egy annyiban. De azóta sem értem, hogy az hogy lehet? Egy 60 grammos 7days is ahhoz képest 300+ kcal lehet. De tényleg hogy? Mi van benne?
Tények a csokis kifliről:
- baromi kevés benne a csoki (pont mint a chipsben a chips, ott a zacskó 1/4-ede chips, a többi levegő, csak ebben még 1/4 csoki sincs, esetleg 1/20-ad)
- az egész kifli (piskóta) része mintha fel lenne fújva, ha összenyomjuk, olyan lesz mint egy galacsin
- egy egészséges embernek a fél fogára sem elég, mert miután megette, még éhesebb lesz, mint előtte
Akkor most hogy is van ez? Mégis miket adnak hozzá, mit tesznek bele, mitől lesz az a rengeteg kalória? Akciós volt a Boromir nevű csokis kifli az egyik üzletben. Volt egy dobozban nagyjából még 5 darab, barátommal megvettük és hazavittük. Nagy kiszerelés volt. Ő megevett 2 darabot, én egymás után 3-at is. Azután kezdtem számolgatni a kalóriát, hogy na várjunk, 2400 kalóriát zabáltam? 20 perc alatt bevágtam a napi kalóriaszükségletem? Hát az szuper. De az érdekes az volt, hogy még utána is éhes voltam.
A csokis csoki termékekhez képest (Milka, egyéb csokis CSOKI) hogy lehet olyan brutálisan sok kalória valami, ami alig látott csokit? Sokszor van úgy, hogy alig a kifli közepébe kerül valamicske, a szélei meg tök üresek?! A kifli része is nehezen nevezhető kiflinek... Akkor már normális pékségből veszek rendes kiflit, amitől jóllakok. De még mindig érthetetlen a rejtély, hogy akkor mi az a sok kalória? Mi van benne, most komolyan? Mert állítólag, ha egy szelet kenyeret jó vastagon megkenünk Nutellával, akkor kevesebb kalória lesz, mint egy 7days csokis kifliben. De hogy?
Nem ismerem ezt a terméket, de szerintem valamit rosszul számolsz.
Mekkora egy ilyen kifli? Mármint grammra?
Ha 250-300 gramm egy darab, akkor reális lehet a 800 kcal.
De gondolom nem ettél meg majd egy kilónyit belőle, nem?
Majdnem 100%, hoyg a Kj-t vetted figyelembe, nem a Kcal-t
´
CROISSANT kakaókrémmel 50g
Átlagos tápérték 100g termékben: Energia 1631,9 kJ /384,7 kcal; Zsírok 15,5 g, amelyből telített 3,4 g; Széhidrát 54,9 g, amelyből cukor 14,3 g; Fehérje 6,4 g; Só 0,9 g
Vagyis egy darab croissant 192,35kcal.
De valóban 3-szor nagyobb egy ilyen mint a 7 days croissant?
Miért nem írod le hány grammos volt egy darab?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!