Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Parkolási sztori. Kinek van...

Parkolási sztori. Kinek van igaza?

Figyelt kérdés
A DUna Plaza parkolójába hajtottam ma be és 10 perc után elvégezve a dolgom, már a kocsiban ülve nem találtam az automatából kivett jegyemet pedig emlékeztem, hogy az ülésre tettem le. Sokáig kerestem, nem találtam, mivel nem állhattam ott napestig elindultam és a parkolókihajtásnál közöltem, hogy elvesztettem a jegyem. Mire ők mondták, hogy akkor egész napi parkolásért fizessek 4 000 forintot. Mondtam, hogy csak du. 2 óra van és 10 perce hajtottam be és ezért kicsit soknak találom a büntetést - jegyzem meg, egyáltalán milyen alapon ró ki rám egy szolgáltató cég bizonyíthatatlan feltételek szerint büntetést ???. Ők azt mondták nincs mit tenni, fizetnem kell addig nem mehetek ki. Mire én kértem őket, hogy a kamerafelvételekkel bizonyítsák be, hogy 24 órája ott vagyok, akkor fizetek, de azt mondták nem jó a kamera. Később kiderült, hogy ez fal szöveg volt, ugyanis a kamera jó volt, csak ezzel akartak elhajtani. szóval joggal követelik a 4 000 forintot szerintetek ???
2010. júl. 26. 15:39
1 2 3 4 5 6 7
 61/64 A kérdező kommentje:

"Szerinted akkor az jogos,hogy egy havi fizetés a büntetés akkor ha 50 helyett 90-nel mész?"

Nem, szerintem abszolút nem. A visszatartó ereje már ennek a felénél, harmadánál meglenne a többség esetében. Másrészt itt is az lenne az igazságos, hogy ha a jövedelem függvényében is kódolva lenne a díj nagysága. Addig a gyorshajtási rendszer bírságolási gyakorlata nem igazságos. az, hogy ez a gyakorlatban mennyire kivitelezhető az más kérdés. Ennek semmiféle folyománya sincs arra nézvést, hogy a mai rendszer igazságtalan-e vagy sem ?

Uraim: DIFFERENCIÁLT GONDOLKODÁS !!!

:)

2010. júl. 27. 13:10
 62/64 anonim ***** válasza:

[link]

Trollnak nevezzük az internetes közösségben azokat a fórumrombolókat, akik sértő, kihívó hozzászólásokkal igyekeznek provokálni fórumozó társaikat, kommenteiket mintegy csaliként használva arra, hogy hálójukba áldozatokat szerezzenek. Jellemzően abban lelik örömüket, ha a közösség tagjai között viszályt szíthatnak, ha véget nem érő veszekedéseikhez partnert találnak. Ezen konfrontálódások vége az esetek többségében személyeskedésbe, sértegetésbe fullad.

2010. júl. 27. 14:08
 63/64 A kérdező kommentje:

És kit érdekel, hogy milyen tiszavirágéletű műszót találnak ki hülyeségekre ?

Én mindenesetre lexarom... :)

2010. júl. 27. 14:29
 64/64 anonim ***** válasza:

A bérletet 5 napon belül fel kell mutatni, igazolvány számmal és a büntetést visszavonják.

Jó reggelt, jogilag éretlen társadalom. :)

A parkolóházas sztorihoz csak hozzátenném, hogy a bírság jogtalan, amennyiben a parkolócédulát a delikvens felmutatja.

Ez már jogilag, megtévesztés címszó alá kerül, továbbá anyagi haszonszerzés.

Tehát vice-versa, a pénzt a bíróságon megkaptad volna, de 4000ft-ért elmenni perelni nem sok értelme van.

Ügyvédi díj stb...a beadandó anyagok, amiket postára feladsz 650ft.

Feljárkálás tárgyalásra 2000ft, nyilvánvalóan a parkolóház ügyvédje kapásból fellebbez és húzzák az időt a bíróság meg tapsol tovább neki még pár évikg...aztán mikor a bíró látja hogy nem vagy kezdő akkor egyefene neked ítél.

Hogy miért?

Mert Magyarországon, nem igazságszolgáltatás van, hanem jogszolgáltatás van...

Amerikába egy ilyen ügynél kb van 1 meghallgatás és van még egy dönt a bírónő és kb 1 hónap múlva megkapod a pénzt...ezzel szemben Magyarországon a legcsipcsup ügy is eltart 3-4 évig.

2014. dec. 28. 13:54
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!