Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Parkolási sztori. Kinek van...

Parkolási sztori. Kinek van igaza?

Figyelt kérdés
A DUna Plaza parkolójába hajtottam ma be és 10 perc után elvégezve a dolgom, már a kocsiban ülve nem találtam az automatából kivett jegyemet pedig emlékeztem, hogy az ülésre tettem le. Sokáig kerestem, nem találtam, mivel nem állhattam ott napestig elindultam és a parkolókihajtásnál közöltem, hogy elvesztettem a jegyem. Mire ők mondták, hogy akkor egész napi parkolásért fizessek 4 000 forintot. Mondtam, hogy csak du. 2 óra van és 10 perce hajtottam be és ezért kicsit soknak találom a büntetést - jegyzem meg, egyáltalán milyen alapon ró ki rám egy szolgáltató cég bizonyíthatatlan feltételek szerint büntetést ???. Ők azt mondták nincs mit tenni, fizetnem kell addig nem mehetek ki. Mire én kértem őket, hogy a kamerafelvételekkel bizonyítsák be, hogy 24 órája ott vagyok, akkor fizetek, de azt mondták nem jó a kamera. Később kiderült, hogy ez fal szöveg volt, ugyanis a kamera jó volt, csak ezzel akartak elhajtani. szóval joggal követelik a 4 000 forintot szerintetek ???
2010. júl. 26. 15:39
1 2 3 4 5 6 7
 51/64 anonim ***** válasza:

Mondok neked egy példát.Hátha felfogod.

Vegyük ,hogy átlagban 200Ft-ot fizetnek az autósok parkolásért abban a parkolóházban 20 percért.Tehát a büntetés mértéke legyen 200Ft.Akkor ha reggel 6-kor beparkolok és délután 2-kor jövök ki akkor azt mondom nincs meg a jegyem.Kapok 200Ft bírságot és ennyiért parkoltam egy fél napot.

Ebből az a levonandó hogy azért ilyen magas a bírság, hogy aki csalni akar az se tudjon!!!!!

Bár vannak áldozatok akik valóban csak elhagyták a jegyüket és nekik is ki kell fizetni a bírságot.

Máskor jobban odafigyelsz a jegyedre.

2010. júl. 27. 12:44
 52/64 A kérdező kommentje:

"Egyébként azért van ez így kitalálva, hogy ne lehessen kijátszani a fizetést. Haverod bemegy reggel 6-kor parkolni. Te utána mész délután 2-kor. a jegyedet odaadod neki, te pedig kimész 10 perc múlva, hogy elesztetted a jegyed, de csak 10 percig voltál benn és nem fizetsz. Megnézik a kamerát, tényleg tíz percet voltál, nem fizetsz. Aztán két perc múlva jön a haverod a jegyeddel és ő sem fizet semmit, mert a negyed órás jegyed van nála, pedig reggel 6 órta ott van. Ezért is nem nézik a kamerát, többek között"

Ez igaz, de akkor sem kérhetnének többet a reggel 6-tól az adott időpontig terjedő időszak díjánál. Bakker, ha ebben sincs igazam, akkor ez az ország halálra van ítélve !

2010. júl. 27. 12:45
 53/64 anonim ***** válasza:

"de akkor sem kérhetnének többet a reggel 6-tól az adott időpontig terjedő időszak díjánál."

Miért ne kérhetne többet?!

Valóban pofátlanság,nem azt mondom,hogy nem.De ha nekem lenne egy parkolóházam én is hasonlóan járnék el valószínűleg,mint mindenki más.

A felelőtlenségünknek meg van az ára.

2010. júl. 27. 12:52
 54/64 anonim ***** válasza:

"Parkolási sztori. Kinek van igaza?"

Ha nem fogadod el mások véleményét akkor miért teszel fel kérdést?

2010. júl. 27. 12:54
 55/64 A kérdező kommentje:

Egyébként mások feltételezett bűne miatt a nem bűnöst IS büntetni nem fair és nem is jogszerű. Ez olyan, mintha a rendőr a 80 -al gyorshajtó miatt egy 60-al gyorshajtót a 80-as büntetési tételével büntetne, mert őt kapta el.

Tudom, hogy ez itt - ebben a fura értékrendű tenyészetben - ez eretnek gondolat, de fájdalom: IGAZ !

2010. júl. 27. 12:57
 56/64 A kérdező kommentje:

"Miért ne kérhetne többet?!

Valóban pofátlanság,nem azt mondom,hogy nem."

Erről beszélek. repedeznek a falak ? :) HÁT PERSZE, HOGY POFÁTLANSÁG. Ha pedig ebben egyetértünk akkor abban is egyetértünk, hogy pofátlanságot birka mód elfogadni nem üdvös és ha valaki harcol ellene azt támogatni kellene nem leugatni... :)

2010. júl. 27. 12:58
 57/64 A kérdező kommentje:

"A felelőtlenségünknek meg van az ára."

Ez is igaz, de nem mindegy, hogy mondjuk 800 forint - ami 4 órai tartózkodás díja - vagy 4 000.

Ha nem vetnénk korlátozó logikát a büntetés nagyságrendje elé. akkor nyugodtan tehetnének akár 1 millió forintot is..

(Másrészt: ez kicsit finomabb érvelés, de NEM FELELŐTLENSÉG MIATT VESZTETTEM EL A JEGYET. Lásd: felelőtlenség definíciója. A véletlen elvesztés nem felelőtlenség, miután VÉLETLENÜL, tudtomon kívül történik. De ebbe az irányba nem akarom elvinni a vitát...)

2010. júl. 27. 13:02
 58/64 anonim ***** válasza:

A példa sem jó amit felhoztál!

A gyorshajtásnál van bizonyíték arra hogy mennyivel ment a kocsi.

A parkolójegyes manipulálásnál nincs.

De ha már felhoztad a gyorshajtást:

Szerinted akkor az jogos,hogy egy havi fizetés a büntetés akkor ha 50 helyett 90-nel mész?Ha meg ittasan vezetsz akkor meg nem kapnak el csak ha balesetet okozol?

Te vagy érdekes tenyészet egyébként.

De tudod mit:

Nyugodj meg: NEKED VAN IGAZAD MINDENBEN!!!!!!!!

Csak fejezd már be a hülyeségeidet!

2010. júl. 27. 13:03
 59/64 A kérdező kommentje:
Azért az figyelemreméltó, hogy a 4000 forintos pótdíjat TÖBBEN pofátlannak ill. túl soknak tartják... :)
2010. júl. 27. 13:03
 60/64 A kérdező kommentje:

Utolsó: senki nem kért rá, hogy ideírj. felőlem mehetsz dolgodra..:)

Érdekes megfigyelni a primitívségnek ezt a hirtelen szárbaszökkenését amely állatorvosi lóként manifesztálódik az utolsó buta hozzászólásban... :)

MO-ot felvilágosulatlan gyermekek lakják. Önként és dalolva nyelnek le mindent - akár politikából jön akár gazember vállalkozóktól. Ez van...

2010. júl. 27. 13:07
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!