Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Parkolási sztori. Kinek van...

Parkolási sztori. Kinek van igaza?

Figyelt kérdés
A DUna Plaza parkolójába hajtottam ma be és 10 perc után elvégezve a dolgom, már a kocsiban ülve nem találtam az automatából kivett jegyemet pedig emlékeztem, hogy az ülésre tettem le. Sokáig kerestem, nem találtam, mivel nem állhattam ott napestig elindultam és a parkolókihajtásnál közöltem, hogy elvesztettem a jegyem. Mire ők mondták, hogy akkor egész napi parkolásért fizessek 4 000 forintot. Mondtam, hogy csak du. 2 óra van és 10 perce hajtottam be és ezért kicsit soknak találom a büntetést - jegyzem meg, egyáltalán milyen alapon ró ki rám egy szolgáltató cég bizonyíthatatlan feltételek szerint büntetést ???. Ők azt mondták nincs mit tenni, fizetnem kell addig nem mehetek ki. Mire én kértem őket, hogy a kamerafelvételekkel bizonyítsák be, hogy 24 órája ott vagyok, akkor fizetek, de azt mondták nem jó a kamera. Később kiderült, hogy ez fal szöveg volt, ugyanis a kamera jó volt, csak ezzel akartak elhajtani. szóval joggal követelik a 4 000 forintot szerintetek ???
2010. júl. 26. 15:39
1 2 3 4 5 6 7
 31/64 anonim ***** válasza:
100%

"Ha perelek akkor nyugi: a bíróság bekéri a kamerafelvételt. szerintem ebben az esetben nincs igaza a szolgáltatónak mert aránytalanul nagy kötbérrel sújtja a nem szándékos jegyelvesztést."

Ha megvan a jegyed, perelhetsz, nyerni fogsz. Írták, ebben az esetben jogtalan a plusz összeg megfizettetése. ha nincs meg a jegyed, veszíteni fogsz, erre mérget is vehetsz. Csak hogy megértsd. BKV bérletet veszel. Te mész oda, önszántadból, egy szolgáltatóval szerződést kötsz. Ha szerződést kötsz, elfogadod a feltételeit. Kezedben a bérlet, de a személyi igazolványod számát nem írod rá. Ott állsz a kezedben a bérlettel, kifizetted, mégis megbüntetnek. Hogy miért? Mert az ÁSZF-ben le van írva, hogy a bérlet csak akkor érvényes, ha a megfelelő helyre rá van írva a szig számod. Ja, hogy erről Te nem tudtál? az kinek a hibája? Vagy ha megveszed a bérletet, de fúj a szél az utcán és elveszíted. Fogja érdekelni az ellenőrt, hogy neked valahol van bérketed? Nem. Büntetést kell fizetned, mert nem teljesítetted az ÁSZF-ben leírt rád vonatkozó részt. Ilyen egyszerű.

2010. júl. 27. 07:52
 32/64 anonim ***** válasza:

"Ha azt mondanák, hogy statisztikájuk szerint egy átlag otttartózkodás ideje mondjuk 2 óra, azt fizessem ki azt megérteném"

Biztosan igazságosabb lenne. De. Amikor kezedbe vetted a parkolócetlit, amire állításod szerint rá van írva, hogy ha elveszíted a jegyed, 4000 Ft-ot, tehát egész napot kell fizetni, nyugodtan kihajthattál volna, hogy neked ez nem tetszik, te nem fogadod el ezt a feltételt. Tudtommal az első óra ingyen van. De nem tetted, leparkoltál, tehát elfogadtad. Egyébként azért van ez így kitalálva, hogy ne lehessen kijátszani a fizetést. Haverod bemegy reggel 6-kor parkolni. Te utána mész délután 2-kor. a jegyedet odaadod neki, te pedig kimész 10 perc múlva, hogy elesztetted a jegyed, de csak 10 percig voltál benn és nem fizetsz. Megnézik a kamerát, tényleg tíz percet voltál, nem fizetsz. Aztán két perc múlva jön a haverod a jegyeddel és ő sem fizet semmit, mert a negyed órás jegyed van nála, pedig reggel 6 órta ott van. Ezért is nem nézik a kamerát, többek között. Persze,igazságosabb lenne, ha a jegy nélkülieket reggel 6-tól a távozásig fizettetnék. De a feltételeket ők hozzák, nem kötelező behajtani és parkolni.

2010. júl. 27. 09:36
 33/64 anonim ***** válasza:

Strandon kb.: 150 Ft a hangosbemondás díja, mert egy szolgáltatás.

Ezesetben (előre meghatározottan) lehetne 5000 Ft a videózgatás tarifája.

Tehát alapon többet kérhetnének érte, mint a jegy elvesztése esetén fizetendő pótdíj.

Javasoljuk bevezetésre, hogy az egészségtelen jogérzetűek is kielégülhessenek, ha megér nekik plusz egy ezrest a hőbörgés.

2010. júl. 27. 09:40
 34/64 anonim ***** válasza:

Muszáj ilyen szabályokat tartani, különben sok lenne a visszaélés.

Egyértelmű, hogy a parkoló üzemeltetőjének van igaza.

2010. júl. 27. 09:46
 35/64 A kérdező kommentje:
Hát jó. Tudomásul vettem, hogy az emberek többsége önsorsrontó mazochista. Az érveim amelyeket elmondtam mintha ott sem lennének - egészen túlzott mértékű büntetés egy "szolgáltatótól", aki NEM HATÓSÁG, kamerafelvétel ignorálása, példát hoztam más helyekről, ahol hasoló esetekben humánusabban jártak el stb. Mind mind, mintha ott sem lenne. Birka nép a magyar. ez van...
2010. júl. 27. 11:59
 36/64 A kérdező kommentje:
Megkérdeztem ismerősimből vagy 4-et, mi a véleményük. Mindannyian igazat adtak, sőt egyikükkel ugyanilyen eset történt: ő véletlenül a liftben ejtette ki a kezéből a parkolójegyet ami a lift egyik résébe esett és persze őt is 4000 HUF-ra akarták lehúzni. Nos, ő sem hagyta magát, végül 1500 forintban megegyeztek. Ő is azt mondta, hogy akkor tessék leállítani a liftet és kihozni a jegyet. Na mindegy, bumburnyákoknak hiába beszélek...
2010. júl. 27. 12:02
 37/64 A kérdező kommentje:

Mégegyszer: joguilag a szerződés akkor jön létre, amikor a jegyet a kezembe veszem és KÉNYTELEN VAGYOK BEHAJTANI. Egy jogérzék nélküli társadalmoban ez persze nem veri ki a biztiosítékot, de attól ez még aránytalan körülmények között létrejött szerződés mert:

A: A szolgáltató tudja mit írt le.

B: Az ügyfél nem tudja, de mire megtudná már igénybe is vette a szolgáltatást, tehát ha történetesen 300 000 forint lenne a jegyen büntetési tételként, azt is ki kellene fizetnie a szerencsétlennek.

VALAMINT AZ IS ELKERÜLTE A BIRKAHALMAZ FIGYELMÉT HOGY AKKOR SEM AKARTAK VISZZAFIZETNI A MÁR BEFIZETETT BÜNTETÉST AMIKOR MEGTALÁLTAM ÉS BEMUTATTAM AZ ELVESZETT JEGYET !!!!

2010. júl. 27. 12:07
 38/64 A kérdező kommentje:

MO nem véletlenül választott egyszer egy pufajkást, máskor egy D209-est, harmadszor pedig egy KISZ vezért miniszterelnöknek. A pufajkás esetében konkrétan egy embert aki ÖLTE a forradalmárokat. Az ilyen önsorsrontó, birkalényegű és együgyű attitűd nyilvánul meg itt is...

ÁMERIKÁBAN PAJTÁSOK, EGY ILYEN ESETBEN A BÍRÓSÁG EGÉSZEN BIZONYOS, HOGY AZ ÜGYFÉLNEK ADNA IGAZAT.

2010. júl. 27. 12:10
 39/64 anonim ***** válasza:
73%

TROLL!!! - Teljes "ignorálása" a felhasználók részéről. Ez az úgynevezett don't feed the troll, azaz ne etesd a trollt elve, így elvéve játékát.

Ha minden fórumozó következetesen kitart e mellett, idővel a troll ideges lesz, egyre többet és egyre agresszívabban kommentel, szinte rimánkodva egy jó vitáért, ám idővel feladja, és új játszóteret keres.

2010. júl. 27. 12:12
 40/64 A kérdező kommentje:
Nem értem továbbá, hogy ha a strandon 150 forint a hangosbemondás díja, akkor miért lenne 5000 forint a "videózgatás" díja, amely vajon egyrészt mi is, másrészt pedig miért ill. honnan az 5000 forintos becslés ???
2010. júl. 27. 12:14
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!