Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Parkolási sztori. Kinek van...

Parkolási sztori. Kinek van igaza?

Figyelt kérdés
A DUna Plaza parkolójába hajtottam ma be és 10 perc után elvégezve a dolgom, már a kocsiban ülve nem találtam az automatából kivett jegyemet pedig emlékeztem, hogy az ülésre tettem le. Sokáig kerestem, nem találtam, mivel nem állhattam ott napestig elindultam és a parkolókihajtásnál közöltem, hogy elvesztettem a jegyem. Mire ők mondták, hogy akkor egész napi parkolásért fizessek 4 000 forintot. Mondtam, hogy csak du. 2 óra van és 10 perce hajtottam be és ezért kicsit soknak találom a büntetést - jegyzem meg, egyáltalán milyen alapon ró ki rám egy szolgáltató cég bizonyíthatatlan feltételek szerint büntetést ???. Ők azt mondták nincs mit tenni, fizetnem kell addig nem mehetek ki. Mire én kértem őket, hogy a kamerafelvételekkel bizonyítsák be, hogy 24 órája ott vagyok, akkor fizetek, de azt mondták nem jó a kamera. Később kiderült, hogy ez fal szöveg volt, ugyanis a kamera jó volt, csak ezzel akartak elhajtani. szóval joggal követelik a 4 000 forintot szerintetek ???
2010. júl. 26. 15:39
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 anonim ***** válasza:
Nem sok értelme volt időd pazarolni a kérdésedre. Csupán a tapasztalat miatt, hogy vannak emberek, akik azt hiszik, csak nekik lehet igazuk, hiába állítják többen az ellenkezőjét, illetve vannak eltérő véleményen. Akik lehülyéznek inkább 100 embert, aki mást állít, ahelyett, hogy elgondolkodnának, hogy lehet, hogy saját magukban kellene a hibát keresni. Ha nekünk nem hiszel, kérdezz meg egy jogászt, vagy tegyél panaszt a bíróságon, ott majd megmondják, mi a helyzet. Csak nehogy az legyen a vége, hogy az egész országot lehülyézed, mert balfék voltál.
2010. júl. 27. 12:15
 42/64 A kérdező kommentje:
Utolsó: ha ha ha !!!
2010. júl. 27. 12:15
 43/64 A kérdező kommentje:
Szerinted nem xarom le, ha ignorálsz te okostóni ??? :)
2010. júl. 27. 12:16
 44/64 A kérdező kommentje:
Utolsó: ez elég kategorikusan hangzik. Mi lenne, ha számba vennéd az érveimet és tétrelesen válaszolnál ? Nekem inkább úgy tűnik, hogy a többség a "csakazértsincsigaza" álláspontjára helyezkedett úgy tűnik anélkül, hogy érveimre értelmes válaszokkal reagálna. Csak egy mantra van: a szolgáltatónak igaza van. Ez kevés azért...
2010. júl. 27. 12:18
 45/64 A kérdező kommentje:

Tehát:

- bizonyítható, hogy 10 percig voltam ott, mert van kamerarendszer,

- a meglelt jegy bemutatása után SEM AKARTÁK VISSZAFIZETNI a "bírságot",

- vajon mindenki számára elfogadható eljárás-e, hogy 14 órakor elveszett jegy esetén egész napos pótdíjat kérnek, holott NYILVÁNVALÓ, hogy 14 órától 22 óráig nem leszek a parkolóban akár elveszett a jegyem, akár nem ?

Ha a többség számára elfogadhatóak a fentiek, akkor lelketek rajta...

2010. júl. 27. 12:23
 46/64 anonim ***** válasza:
100%

"Te is írtad, ha vissza akarják nézni, az a szolgáltatónak költség. Ki állja azt a költséget? Gondolom Te nem, mert az kb. 10szerese lehet a 4000Ft-nak. Akkor ki? A szolgáltató? Azért mert Te balfék voltál és még egy papírcetlire sem tudsz vigyázni fizessen 40000 Ft-ot?"

"Amikor kezedbe vetted a parkolócetlit, amire állításod szerint rá van írva, hogy ha elveszíted a jegyed, 4000 Ft-ot, tehát egész napot kell fizetni, nyugodtan kihajthattál volna, hogy neked ez nem tetszik, te nem fogadod el ezt a feltételt. Tudtommal az első óra ingyen van. De nem tetted, leparkoltál, tehát elfogadtad"

"Egyébként azért van ez így kitalálva, hogy ne lehessen kijátszani a fizetést. Haverod bemegy reggel 6-kor parkolni. Te utána mész délután 2-kor. a jegyedet odaadod neki, te pedig kimész 10 perc múlva, hogy elesztetted a jegyed, de csak 10 percig voltál benn és nem fizetsz. Megnézik a kamerát, tényleg tíz percet voltál, nem fizetsz. Aztán két perc múlva jön a haverod a jegyeddel és ő sem fizet semmit, mert a negyed órás jegyed van nála, pedig reggel 6 órta ott van. Ezért is nem nézik a kamerát, többek között"

Majd, ha a fentiekre érdemben válaszoltál, akkor esetleg van értelme folytatni az eszmecserét. De addig, amíg mi itt írjuk az eltérő, de egybehangzó véleményünket, te meg csak írod a kamerás f@szságot, amit 3szor megcáfoltunk, nincs értelme az energiát és az időt a veled megtörtént mélységesen felháborító esetre pazarolni. Addig főjj a saját levedben.

2010. júl. 27. 12:28
 47/64 anonim ***** válasza:
100%

"- a meglelt jegy bemutatása után SEM AKARTÁK VISSZAFIZETNI a "bírságot"

Írtuk már, ebben az esetben kötelesek visszafizetni a pénzt, így neked van igazad. De ha nincs meg a jegy, ha seggedet a földhöz vered, akkor sem lesz.

2010. júl. 27. 12:30
 48/64 anonim ***** válasza:

- a meglelt jegy bemutatása után SEM AKARTÁK VISSZAFIZETNI a "bírságot",

Ha felszállsz a buszra és van bérleted de otthon hagytad akkor is megbüntetnek.Mehetsz az atyaúristenhez is rimánkodni hogy de neked van bérleted csak elhagytad a kutya sem fog törődni vele és nem fizetik vissza a bírságot.

Na a te sztorid is ilyen.

És még mi vagyunk balf@szok.

2010. júl. 27. 12:33
 49/64 A kérdező kommentje:
Filozófiák ütköznek itt össze kéremszépen: szerintem egy cetli véletlen elvesztése NEM BŰN. Annyit lenne értelmes és méltányos kérni amennyibe egy átlagos időtartamú parkolási időtartam kerül.
2010. júl. 27. 12:35
 50/64 A kérdező kommentje:

OK. Tudomásul vettem, hogy a többség szerint nincs igazam.

Úgy tűnik a többség szerint egy iciripiciri igazam sincs.

Rendben van. Legközelebb birkamód fogok én is fizetni hasonló esetben. Finito.

2010. júl. 27. 12:40
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!