Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Segítség! Ha valaki egy nap...

Segítség! Ha valaki egy nap kb 10000kcalnyi kaját magába tömött, hogy lehetne "megoldani", hogy minél kevesebb rakódjon le? :S:S és lent mégegy kérdés (. )

Figyelt kérdés
hogy lehetne véget vetni az ilyen falásrohamoknak? végre összeszedtem magam, visszahíztam azt amit az elmúlt hónapokban lefogytam, de nem bírok leállni.. :S tudom, hogy nem kellene, de mégis csak eszek egyfolytában.. :S és félek hogy sosem fogok tudni ésszerűen enni.. :S valaki segitsen légyszi! :S
2010. júl. 4. 20:05
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

2. vagyok

Étkezési zavarod van az biztos! Ami lehetséges, hogy bulimia, mert rájuk jellemző a kontrol hiánya!

Bár szakértő nem vagyok, de sajnos én is érintett voltam 13 évesen...

Szerintem egyedül, nem fog neked menni, hogy le állj...

Mindenképp kérj segítséget, ha orvostól nem is, akkor bárkitől akiben megbizol...

Ne akard magad tönkre tenni!

Semmi se ér annyit, hogy magadnak árts...

2010. júl. 4. 20:56
 12/19 anonim ***** válasza:
Az, hogy valaki bulémiás, nem jelenti azt, hogy hánytatja is magát. Azt is bulémiának hívjuk, amikor az egyénre rátörnek ilyen falásrohamok, de utána nem purgálja magát.
2010. júl. 4. 20:58
 13/19 A kérdező kommentje:
nem is akarok magamnak ártani.. azthiszem megpróbáom valahogy megértetni itthon, hogy ez mostmár tényleg komoly, és ne azzal jöjjenek állandóan, hogy egyek, mert szúrja a szemüket, hogy sovány vagyok, hanem próbáljanak inkább figyelni és akkor talán menni fog.. :/
2010. júl. 4. 20:59
 14/19 anonim ***** válasza:

Pedig épp, hogy a szüleidnek kéne okosnak lenni ebben a helyzetben, és nem rá tenni még egy lapáttal, hogy "sovány vagy egyél".

Azt, hogy hogyan lehetne megoldani, hogy kevesebb rakódjon le, azon NE is gondolkozz...

Inkább próbálj meg rendszeresen étkezni, és kontrolálni magad!

Ha ez nem megy akkor tényleg segítséget kell kérned.

2010. júl. 4. 21:10
 15/19 A kérdező kommentje:
próbálom én.. és hiába mondom el nekik ezerszer hogy de szálljanak már le rólam mert ezzel csak rontanak a helyzetemen.. egyszerűen képtelenek felfogni. nemhogy még megértenének.. :S szal hiába próbálok rendszeresen sokszor kisebb adagokat enni és csakakkor mikor tényleg kell.. ha nem fejezik ezt be, akkor még nehezebb lesz magam kontrollálni.. :/
2010. júl. 4. 21:16
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
ha néha rád jönnek ezek a falásrohamok, inkább gyümölcsöt, zöldséget zabálj, abból akár kilószámra is. szerintem ez jó megoldás lehet, amíg össze nem szeded magad, hogy egy normális étrendet alakíts ki egy orvossal/diabetikussal.
2010. júl. 5. 01:03
 17/19 A kérdező kommentje:

először azt csináltam tegnap is egyébként is imádok minden gyüm.-zöldségfélét, cs aztán jött a többi:S. egyébként már télen volt hasonló csak akkor nem ennyire durva.. akkor is tudtam megálljt parancsolni magamnak, bízok benne, hogy most is sikerül. mert ennek részben az is az oka hogy ugye nagyon lefogytam és híznom kellett és elvesztettem a kontrollt. de mostmár úgyérzem menni fog :)

és azt pedig jó látni, hogy vannak még azért olyan emberek a világban, akik tényleg segítőkészek :) köszi a válaszokat mégegyszer mindenkinek :)

2010. júl. 5. 08:06
 18/19 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy valami miatt ideges vagy? Igyekezz sokat beszélni, az segít levezetni a feszültséget! Ha nincs kihez szólni, akkor írhatsz is, az is segít, bár kevésbé.
2010. júl. 5. 18:02
 19/19 anonim ***** válasza:

Akkor csak az volt a baj tegnap, hogy nagyon el voltál keseredve:)

Remélem, hogy tényleg sikerülni fog:)

Azt nem írtad, hogy télen volt ilyen ezelött, mert azóta már el telt fél év...

Akkor talán nem lehet annyira nagy a baj:)

Szerintem ne szüleiddel próbáld meg megértetni minden áron, ha őket ez nem érdekli.

Inkább keress olyat aki megért, és ne idegeskedj annyit:)

Ne vedd magadra ha azzal piszkálnak, hogy egyél...

Ha hízni szeretnél azt magadért tedd, ne más kedvéért!

2010. júl. 5. 21:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!