Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Heti 5x gyorskajától valóban...

Heti 5x gyorskajától valóban lehet gyomorrákom?

Figyelt kérdés

Ezen a héten a táplálékom ebédre:

hető - Burger King (xtra long chilly cheese menüben)

kedd - pizza

szerda - pizza, de egy olasz pizzériából

csütörtök - meki (dupla sajtburger + 1 big mac)

ma - burger, de nem gyorskajáldából

Ezen kívül napközben nagyon szeretek valamit rágcsálni, pl gumicukor, chips, különféle mixek pl kesudió, mogyoró, meg ami ezekben lenni szokott, tehát mindennapra jut valami. Nem mindig eszem amúgy heti 5x gyorskaját, átlag az heti 3x, de most hogy egyetemista vagyok, meg munkát is szereztem, csak a városban tudok enni. Egyszerűbb mint még hazamenni meg főzni. Meg nekem alapból ezek a gyorskaják a kedvenceim kb gyerekkorom óta, úgyhogy salátát meg egyéb hasonlókat nem is ennék ebédre. Mindeközben 52kg vagyok 170 centihez, úgyhogy sokkal inkább vagyok vékony mint túlsúlyos.

Egy dologtól viszont félek, nehogy emiatt gyomorrák alakuljon ki. Nem eszem zöldséget/gyümölcsöt, csak gyümölcslevet iszom (igazából 90%-ban csak azt, de nem colat/fantat/szénsavast). Mióta elköltöztem otthonról, 1.5 éve, azóta romlott így le az étkezésem minősége.

2019. márc. 15. 17:52
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
A gyomorrák nem ezektől alakul ki, de krónikus végbélgyulladást előidézhet egy idő után.
2019. márc. 15. 18:08
 2/10 A kérdező kommentje:
#1 na azért ez jobban hangzik. Akkor milyen esetleges komolyabb bajom lehet, amíg nem hízom el? Elhízni sosem fogok, mert amúgysem tudnék még, amint meg meglátom a változást, már diétáznék is.
2019. márc. 15. 18:15
 3/10 anonim ***** válasza:
Gyomorrák nem hinném,de pl kettes tipusú diabétesz,szív és érrendszeri betegségek,magas vérnyomás,bélgyulladás simán kialakulhat.
2019. márc. 15. 18:34
 4/10 A kérdező kommentje:

És az nem lehet, hogy nálam ezek nem alakulnak ki, mert a kövérség sem? Vagy kisebb eséllyel?

Köszi amúgy.

2019. márc. 15. 19:30
 5/10 A kérdező kommentje:
Általában a kövéreknek vannak ilyen betegségei. Magas vérnyomás mondjuk könnyen előfordul örökletes úton is, de a többi inkább kialakul.
2019. márc. 15. 19:31
 6/10 anonim ***** válasza:
#5: ezek az ételek pont segítik az említett betegségek kialakulását. Lehet, hogy nem hónapok, hanem évek alatt, lassan, de biztosan. Először csak emésztési problémák, aztán vércukor-ingadozás, hasi hízás, és jönnek szép sorban. Érdemes megnézni a Supersize Me c. filmet, nagyon tanulságos.
2019. márc. 17. 12:18
 7/10 A kérdező kommentje:
#6 na ez nagyon nem hangzik jól, akkor megpróbálok valami más alternatívát találni. Egyébként láttam a filmet, de engem nem igazán sokkolt, mert én nem eszem napi 3x a mekiben nagy menüt. Amúgy miért tesz rosszat az emésztéssel?
2019. márc. 17. 14:15
 8/10 anonim ***** válasza:

Hát, lehet, hogy te csak 3-5x eszel egy héten gyorskaját, nem naponta 3x, de az étrended többi része se sokkal jobb.

"napközben nagyon szeretek valamit rágcsálni, pl gumicukor, chips"

"Nem eszem zöldséget/gyümölcsöt, csak gyümölcslevet iszom"

A szénhidrátbeviteled biztosan meghaladja az egészséges mértéket, ebből is nagy része cukor és gyorsan felszívódó ch. A gyorskaják és a chips olcsó növényi olajokat tartalmaznak. Zöldséget, gyümölcsöt nem eszel, tehát a vitamin- és rostbeviteled elég gyenge lehet. A gyorskajákban feldolgozott hús, rengeteg adalékanyag és kétes minőségű sajt van. A gyümölcslé sem sokkal jobb, mint a cukros üdítők. Szerinted mennyi idő múlva kezdi benyújtani a szervezeted a számlát?

2019. márc. 17. 14:42
 9/10 A kérdező kommentje:
#8 remélem soha, az számít hogy szedek vitamint?
2019. márc. 17. 18:46
 10/10 anonim ***** válasza:

A vitaminok nem helyettesítik a változatos táplálkozást, talán már hallottad.

[link]

2019. márc. 18. 00:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!