Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Valóban minden főétkezéskor...

Valóban minden főétkezéskor kell állati eredetű termékek ennem?

Figyelt kérdés
Nem vagyok húsos eléggé nem nagyon szoktam húst enni de egy dietetikus ismerősöm azt mondta hogy ezt nagyon rosszul teszem mert minden főétkezést komplettálnom kell azaz mindig kell valamilyen állati eredetű fehérjét illetve zsírt ennem tehát például ha csak mondjuk egy paradicsomos tésztát eszek akkor muszáj Legalább valamilyen sajttal pl parmezán sajttal megszórnom, valóban így kell mert különben egészségtelenül élek?
2019. márc. 10. 14:18
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem?!! Ezt a hülyeséget hol hallottad??

16 éve Vegetáriánus, 2 éve vegán vagyok és tökéletesen egészséges vagyok köszönöm szépen! Semmilyen állati fehérjét nem eszek!

A növényi fehérjék is teljes értékűek ha elegendőt eszel egy nap, ami nem nehéz.

A tested aminosavakra bontja le a fehérjéket, egy az egyben fehérje bevitel nincs.

Ha 2-3 fele növényi ételt beviszel egy nap garantált hogy komplett aminosav profilt ad ki.

2019. márc. 10. 14:28
 2/6 anonim ***** válasza:
1. Egy dietetikus most PhD zik. Én is mondtam neki ezt mint te de elkezdte mondani hogy ez miért veszélyes meg társai....
2019. márc. 10. 14:33
 3/6 anonim ***** válasza:

Nyilván nem, de a fehérjebeviteledre érdemes odafigyelni. A növények is tartalmaznak fehérjét, de közöttük is vannak olyanok, amikben nagyon kevés van (pl. zöldségek, gyümölcsök, a gabonákban sincs valami sok).

Ha szárazbabfőzeléket eszel ebédre, abban elég sok a fehérje, nem muszáj mellé húst enni. A paradicsomos tészta viszont szinte csak szénhidrátot tartalmaz, elég gyorsan meg lehet utána éhezni. Ha több fehérje vagy zsiradék van egy ételben, az általában hosszabb ideig laktat.

2019. márc. 10. 14:38
 4/6 anonim ***** válasza:
22%-os nagyon vicces vagy, de magyarországon nincs dietetika phd, másrészt meg tudjuk hogy te teszed fel napi 30x az állati zsíros-tojásos-fehérjés kérdéseket de már nagyon unjuk. Hogy mennyire vagy hiteles az az a százalékodon is remekül latszik.
2019. márc. 10. 15:04
 5/6 anonim ***** válasza:
Ekkora butaságot még életemben nem hallottam! 2 egészséges gyermeket hordtam ki vegánként és vegánnak is neveljük a gyerekeket a férjemmel. Makkegészségesek vagyunk mind a négyen, pedig mi felnőttek régóta nem eszünk ilyesmit, a gyerekek meg még sosem ettek...
2019. márc. 10. 18:38
 6/6 anonim ***** válasza:

Ezt olvasd el, hasznos:

[link]

2019. márc. 11. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!