Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Valóban magas vérnyomást...

Valóban magas vérnyomást okoznak a sós ételek?

Figyelt kérdés
Szerintem örök nagy vita hogy a sós ételek mennyire károsak. Valóban azok?
2019. febr. 25. 09:47
 1/5 anonim ***** válasza:
50%
Nem. Sóhiánytól sokkal előbb meghalsz, mint a túl sok sótól. Amúgy meg nyilván nem egészséges evőkanállal enni a sót minden főétkezés helyett, de az sem, ha teljesen elhagyod.
2019. febr. 25. 10:06
 2/5 anonim ***** válasza:
48%
A magas nátriumtartalom a káros, így a sós étel is. A nátrium megköti a szervezetben a vizet, tönkreteszi az érfalakat, érszűkület okoz, stb. Ebből aztán alakulhat ki magas vérnyomás is, ami igazából eleve nem is betegség, hanem egy betegség tünete.
2019. febr. 25. 10:34
 3/5 anonim ***** válasza:
51%

Sóra szükségünk van, teljesen normális, hogy kívánjuk a sót. Az ajánlottnál magasabb sóbevitel csak pár százaléknyi eltérést okoz a vérnyomásban, és a sócsökkentés önmagában nem gyógyítja meg a magas vérnyomást.

Az iskolai-óvodai étkeztetésben bevezetett sócsökkentés azt eredményezte, hogy sokkal több ételt kellett kidobni, gyakorlatilag teljes kudarc volt.

2019. febr. 25. 10:40
 4/5 anonim ***** válasza:
Szerintem a hóvégi számlák nagyobb emelkedést produkálnak.
2019. febr. 25. 20:53
 5/5 anonim ***** válasza:
Sok dolog van ami emelheti a vérnyomást, lehet szervi megbetegedés is. Nekem segített a Dash diéta, ami zsírszegény étrendet és kb 5 g sót enged, 203/118-at is elértem már, 140/90 alá ment 2 hét alatt. És nekem 25 éve már ilyen magas volt 170/100 átlag. De én nem is ittam vizet mondjuk egész nap, most már 1,5-2 liter víz megvan.
2019. márc. 14. 10:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!