A paleo táplálkozás valóban egy nagyon egészséges táplálkozási forma mert nagyon sok embernek pozitív tapasztalatai vannak?
Első hülyeségeket írt. Próbáld ki. Ha beteg vagy, és meggyógyulsz tőle, akkor jó. Ha nincs betegséged, de érezni fogod a pozitív hatásait, akkor is el tudod dönteni, hogy jó-e neked, vagy eszed tovább a megszokott ételeidet, ami lehet, hogy tele van olyan adalék és más anyagokkal, ami nem biztos, hogy jó a szervezetednek.
Én kipróbáltam, sokkal jobban is éreztem magam minden téren. Kevesebb alvással is kipihent voltam,elmúlt a pollen allergiám, sokkal jobban éreztem magam a bőrömben.
Annyiból egészséges, hogy kizárja a feldolgozott, bolti élelmiszerek zömét (így a cukrot is).
Sokan azt feltételezik, hogy a paleo étrend alapja a sok hús és/vagy állati zsír, ami nem állja meg a helyét. Sok zöldség (kivéve hüvelyesek), gyümölcs, mellé normális mennyiségű hús, tojás, hal, olajos magvak fogyasztása javasolt. Alapjában véve alacsony(abb) szénhidráttartalmú étrend, de van benne mozgástér, nincsenek megszabott makrók.
Nekem az a gondom vele, hogy vannak olyan ételek, amik szerintem egészségesek és nincs velük gondom, pl. zöldborsó, zöldbab, lencse, kefír, natúr joghurt, sajt, vaj, méz, de a paleo ezek fogyasztását még kis mennyiségben sem javasolja. Illetve nekem nem jöttek be a maglisztes kenyerek, sütik, de ezekről egyébként is azt írják, hogy ne fogyasszuk napi szinten úgy, mint ahogy az átlagember a fehér kenyeret, nem is muszáj ilyeneket enni.
Én nem paleózom, de a cukor, étolaj és gabonafélék elhagyása után egy sor eü. gondom megszűnt. Sokat olvastam róla, kipróbáltam recepteket, alapanyagokat. Összességében szimpatikus, de nekem túl megszorító, amúgy sem szeretek megszabott étrendeket követni, inkább a sajátomat csiszolgatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!