Az állatvédők, környezetvédők és vegetáriánusok, valamint növény természetők mennyire befolyásolják a hús ellenes tanulmányokat?
Valóban, nézzük meg rengeteg kárt okoz a hús és amit látjuk már a sajt termelés is. És bizony egyre több olyan tanulmány születik ahol azt mondják a hús káros. Magas vérnyomást, szív érrendszer betegséget okoz és mostmár a WHO azt mondta hogy rákot is. Valóban lehet ez? Mit gondoltok mi az igazság?





Kevésbé, mert ezek az aktivista irányzatok nem "pénzesek". Befolyásolni tanulmányokat az tud, aki finanszírozza őket, ez a hús-tej-és tojásiparra ill. ezek iparok cégeire jellemző.
Természetesen a cukoripar is igyekszik olyan tanulmányokat finanszírozni miszerint nem is olyan egészségtelen a fehér cukor, de ez most más kérdés.
Nincs olyan hogy "húsevő oldal" meg "vegán oldal" pénzel kutatásokat, olyan van, hogy egyéni vállalatok egy bizonyos iparágból fizetnek tanulmányokat azzal a céllal, hogy alátámasszák, hogy az ő termékük nem is káros.
Az erre utaló vonatkozásokat egyébként minden kutatásban megtalálod, az utolsó oldalon kötelesek listázni ki fizette, támogatta őket.
Nemrég jött ki pl. egy a tejtermékek egészségességét hirdető firkálmány, a Danone támogatásában. kicsit ellentmondásos, nemde?
A WHO meg pláne nem arról híres, hogy lefizethető vagy átverhető, itt egy hatalmas szervezetről van szó, akik évről évre átnézik és értekeznek az újabb PÁRTATLAN, HITELES kutatások eredményeiről, majd kiadják összegezve, az átlagember számára is érthetően az étkezésre való tanácsaikat pl (meg még sok minden másra mint pl. szoptatás stb. de ez téged gondolom kevésbé érdekel).
A WHO álláspontja a világ minden orvosa által elfogadott.





"A WHO álláspontja a világ minden orvosa által elfogadott."
Hát, ez enyhe túlzás... Ő is orvos, és nem fogadta el, sőt alaposan kielemezte a WHO kijelentését, miszerint a hús rákot okoz.










5. Azért azt ne felejtsük el, hogy bizony voltak tévedések. Pl 100-an meg mindenki azt mondta hogy a tojás milyen rossz dolog a koleszterin miatt. És újabban beismerték, hogy ez nagy táplálkozástudományi tévedés volt, szóval lehetnek még itt meglepetések.
2012-ben az AHA kimondta: “Nincs rá bizonyíték, hogy az étkezéssel bevitt koleszterin csökkentése csökkentené az LDL-koleszterin szintjét a vérben”. A következő évben aztán más szervezetek ajánlásaiban és táplálkozástudományi irányelvekben is elismerték, hogy az elfogyasztott és a vérben lévő koleszterin szintje közt nincs összefüggés.
Részletek: [link]





Kérdező, te valamit félreérthettél az AHA kijelentésén, mert továbbra is óva intenek a tojásfogyasztástól. Lásd az újabban feltett kérdésedre érkezett válaszomat. Szóval nem változott semmi ezen a téren, a tojás továbbra sem egészséges és csak kis mennyiségben javasolják a fogyasztását (maximum 1 tojás/nap).
Itt figyelembe kell venni azt is, hogy az átlagember a napi 1 tojást akkor is túllépi, ha nem is eszik tojást, mert szinte minden készételben vagy termékben van tojáspor, a szószoktól kezdve a kekszeken át az előre csomagolt péktermékekig, stb.





Nem igazan. Nincs tul nagy lobbi erdek a brokkoli iparban.
A vegán étrend egészséges mivolta mellett foglal állást a Brit Táplálkozástudományi Alapítvány, az Ausztráliai Dietetikusok Egyesülete, az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma, az Ausztrál Országos Egészségügyi és Orvosi Kutatási Tanács, a Mayo Clinic, a Kanadai Szív- és Stroke Alapítvány, a Harvard Egyetem Orvostudományi Iskola, a Brit Dietetikus Egyesület és a Kaiser Permanente egészségbiztosítási társaság.
Itt egy video a temaban: https://www.youtube.com/watch?v=KZfF-QxTCSc
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!