I.B.T. kérdése:
MI a különbség a zöld és száraz borsó között?
Figyelt kérdés
Elvileg egy növény a kettő, nem?
A szárazborsót is meg lehet enni? Én még csak zöldet fogyasztottam.
2017. dec. 5. 08:39
1/6 anonim válasza:
Ettél már borsófőzeléket?
Eléggé nyílvánvaló az eltérés
2/6 anonim válasza:
Olyan nincs, hogy szárazborsó. Száraz bab van.
3/6 anonim válasza:
azt hiszem, a sárgaborsót hívják néhol szárazborsónak, mert azt úgy teszik el mint a babot, lencsét. A zöldborsót úgy nem lehet. A sárgaborsó egy másik növény.
4/6 anonim válasza:
A sárgaborsót is meg a feles szárított zöldszínü borsót is nevezik szárazborsónak.
Zöldborsónak az éretlenül szedett termést nevezik - ez azért puha és szaftos, a szárazborsó meg az megérett termés kiszáritva.
Mindkettö ehetö, a zöldborsó hamar megpuhul, a szárítottat meg elöre célszerü beáztatni és utána fözni, de így is több idö kell neki. Ízben teljesen másmilyenek, de mindkettö értékes tápanyag.
5/6 anonim válasza:
A sárgaborsó a zöldborsó (Pisum sativum) hántolt, szárított és felezett magjából készülő növényi ételkészítmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!