Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért nem tudok hízni? 20/L...

Miért nem tudok hízni? 20/L többi lent

Figyelt kérdés

20 éves lány vagyok, 170 cm és 44 kg.

A lelki állapotom viszonylag rendben van, a családom szeret engem törődnek velem, barátaim vannak. Enni eszek, de hiába annyit mint a barátaim egyszerűen nem megy a hízás. És már annyira soványnak érzem magam lassan már ki se merek menni az utcára, mert anorexiásnak néznek, strandon már évek óta nem voltam emiatt. Hiába próbálom azokat enni amiktől köztudott, hogy hizlalnak, nálam semmit nem ér. :( Voltunk vizsgálaton, lisztérzékeny nem vagyok. De akkor mi lehet a baj?

2018. júl. 4. 15:46
 1/3 anonim ***** válasza:

Ez valóban nagyon kevés, legalább 55 kg-nak kellene lenned... :(

A lisztérzékenységen kívül más nem merült fel orvosnál? Pl. pajzsmirigy-túlműködés? Szerintem járj ennek utána alaposan, és minél előbb, annál jobb.

2018. júl. 4. 16:49
 2/3 A kérdező kommentje:
a pajzsmirigyemmel hála istennek minden rendben
2018. júl. 4. 17:00
 3/3 anonim ***** válasza:

Nem akarlak ijesztgetni, de én nem lennék biztos ebben. Elsőre az esetek többségében csak a TSH-szintet nézik, és ha az jó, akkor nem vizsgálnak tovább. Pedig autoimmun pm-betegség esetén az ellenanyagszint már akár 10-15 évvel a TSH-szint emelkedése előtt is magasabb szokott lenni a normálisnál. A leggyakrabban az antiTPO-szint emelkedik meg, a második legjellemzőbb az antiTG-szint. De ezt csak privátban lehet méretni, bár szerencsére nem olyan vészes. (Nálunk 2000 Ft darabonként.)

Más ötletem nincs, de szerintem a házi orvosod biztos okosabb nálam. :)

2018. júl. 4. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!