Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Szalonna súlytartás alatt? 🍖

Szalonna súlytartás alatt? 🍖

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem

Tudom, hogy a hízás csak a bevitt kalóriák többletével jön létre

De én azért megkérdem:) Ma ettem még a délelőtt folyamán kb. 80 gramm szalonnát, csak magára, kenyér nélkül! Ettől most fog feljönni rám pár gramm?

100 gramm szalonnában mennyi kalória található? Mert amilyen oldalakon megpillantottam nagy a kilengés...olyan, hogy az egyik helyt 600 valamennyire teszik az értéket s a másik helyt pedig 400-ra. Most ez hogy is van?

2018. ápr. 28. 17:17
 1/2 anonim ***** válasza:

CSAK ettöl nem jön fel rád semmi, csak akkor, ha ezzel túllépted a napi kalóriakeretedet.

Itt:

[link]

meg tudod keresni mindennek a kcal értékét.

100 g szalonnában 835 kcal van, ami 84 g zsírt és 2 g fehérjét tartalmaz. 80 g esetén ez 668 kcal, 67 g zsír és 1 g fehérje.

Ami az eltéréseket illeti, egyrészt nem mindegy, hogy síma zsíros, füstölt szalonnáról van szó, vagy esetleg húsos szalonna, aminek jóval ekvesebb a kalóriatartalma is, egm a zsír mennyisége is, emellett ha megsütöd vagy fözöd, akkor a zsír egy része eltávozik belöle, azaz csökken a kcal-érték.

Ha komolyan akarod számolni, akkor minden esetben a nyers élelmszerrel számolsz, ilyen esetben a kisült zsír mennyiségét lemérheted külön és azt levonod a végén.

Azért nem szabad a megfött/megsült értékkel számolni, mert igen nagy az eltérés attól függöen, mennyire sütötted/fözted meg és mennyi zsír illetve víz távozott belöle ennek során.

Remélem, tudtam segíteni valamennyit, ha valami nem érthetö, kérdezz újra.

(Öszintén szólva el sem tudom képzelni, hoyg lehet ezt megenni így önmagában - én biztos nem bírnám megtenni)

2018. ápr. 28. 17:30
 2/2 anonim ***** válasza:

Nem mindegy, hogy zsírszalonna vagy húsos...

Honnan tudjuk, hogy hízol-e tőle, ha nem tudjuk mi mást ettél?

Ha 80 gramm uborkát ettél volna, de a nap többi részében még 4000 kcalt, valószínűleg híznál.

De ha a szalonna mellett 5 tojás és némi zöldség van a napodban, valószínűleg fogysz.

Egy kiragadott étel a világon semmit nem mond a kalóriaegyenlegedről (no igen, a kalóriaigényed is ismeretlen).

Sokan fogynak szalonnaevés mellett is, miért ne? Van, akinek nem előnyös olyankor, sőt súlytartáskor sem, de van, akinek igen.

2018. ápr. 28. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!