Mik azok a lassú felszívódásu szénhidrátok?
Az összetett és rostosabb szénhidrátforrások szoktak lassú felszívódásúak lenni, de keress rá, az szakmailag megalapozottabb eredményt ad.
Nehezen emészthető inkább a kombinált szénhidrátforrások, a száraz hüvelyesek, de valamelyest egyéni is, ki mit emészt könnyebben.
A hízáshoz többletben kell enni, de ha olyan a genetikád, ehetsz te 3 ember helyett is, ha hízol is, csigatempóban s kicsit nem ügyelsz rá, már vissza is megy. Ha izmot szedsz fel, jobbak az esélyeid ilyenkor, de van, akinek az is átkozottul nehéz, pusztán a többlet fenntartása miatt (ami ráadásul több izommal és aktívabban eleve több kalóriát jelent).
Ha csak keveset ettél eddig, de tudsz enni, ha kell, akkor a legkönnyebb: egyél többet. Hogy szénhidrátot egyél sokat vagy zsírt vagy mindkettőt, nos, az egyéni, hogy kinek mi működik.
Az egyszerű szénhidrátok a cukrok (répacukor, gyümölcscukor, méz). Az összes többi összetett, azaz lassú felszívódású szh. Legismertebbek a lisztes ételek, tészták, de a növények egy részében is van több- kevesebb.
Legnagyobb kalória tartalma a zsíroknak van. Ha szereted a szalonnát és eddig nem etted akkor beválhat pl. reggelire szalonnás kenyér, de egyél hozzá mindig valami zöldséget is (paprikát, paradicsomot, retket, uborkát, salátát, stb). Sok ember már attól is felkapkodja a kilókat ha mindennap eszik a normál étkezés után valami süteményt is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!