Tudnátok ilyen házikészítésű dolgokat mpndani? Pld zabpehelyliszt, kókuszliszt, hajdína liszt stb Vagy nem sikerülne?
A zabpehely könnyen darálható, én sosem veszek zablisztet (sokra nincs is szükségem, az igaz, de eleve megszoktam, hogy kilószámra darálok mindenfélét, főleg olajos magvakat, de köleslisztet is készítettem már).
A kókuszliszt nem készíthető házilag, mivel az zsírtalanítást is magában foglal s míg a kókusztej készítése után visszamaradó kókusz zsírtalanabb, mást is elveszt (édességet, ízt). S a darált kókuszreszelék sem lesz lisztszerűen apró, ha sokáig daráljuk, kókuszvajjá alakul.
Hajdinát nem próbáltam darálni, de nyilván lehet, mintha az nem lenne olyan veszettül kemény.
Sárgaborsólisztet is daráltam már.
Amit nem tudok, az pl. a rizsliszt (de azt egyszerű és olcsó megvenni, ha a rizsnél drágább is), a rizs roppant kemény és inkább dara lesz, persze a rizsdara sem értelmetlen dolog... A darálót nem tudom, mennyire kínozza meg. Nekem direkt magdarálásra is alkalmas kávédarálóm van (kávét sosem darálok), az jól bírja a gyűrődést :)
Ami más kategória, de darálom, az a mazsola. Ragacsos péppé alakul, ami szabadon hagyva megkeményedik, én előtte megeszem vagy darált olajos magvakkal (pl. dióval) nyersbonbonná alakítom, szerintem nagyon finom.
Köszönöm a válaszokat! :)
Megpróbálom a zabpehely lisztet is es a hajdina lisztet! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!