Candida diétánál megengedett a zabpehelyliszt minimális használata? Ezen kívül a természetes kovásszal készült teljes kiörlésű rozs kenyér minimális fogyasztása? Tésztákból a durumtészta?
A zabpehelyliszthez nem tudok hozzászólni, viszont a természetes kovászról úgy tudom, hogy mivel abban is erjedés megy végbe, kevéssel jobb, mint az élesztő. A durumtészta ehető, de törekedj arra, hogy minél kevesebb tészta- és kenyérfélét egyél, hiába a teljes kiőrlés. Hosszas keresgélés után nekem ez a recept vált be leginkább:
500 gramm teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
1 teáskanál tengeri só
1 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál szódabikarbóna
8 evőkanál olívaolaj
4 dl víz
opcionálisan: natúr Vega mix, magok, különböző zöld fűszerek
Elkészítés módja
A hozzávalókat keverőtálba kell tenni, a sorrend teljesen mindegy. Egy ragacsos, nyúlós tésztát keverünk, amely sütőpapírral bélelt őzgerincformában 50 perc-1 óra alatt készre sül teljes lángon. Amikor elkészül, konyharuhába csavarva, rácson hagyjuk kihűlni. Jó étvágyat!
Sajnos, egyik receptváltozatnál sem írta, hogy hány fokon kell sütni, és én nem is őzgerincformában készítettem (hanem két részre osztottam, és bagettszerűen formáztam egy fél adagot),úgyhogy ebben nem tudok segíteni, neked kell kitapasztalni, de sztem kb. 190 fokon 25-30 perc alatt meglesz.
Nagyon szépen köszönöm a választ és a receptet,ki fogom próbálni!
A kenyér probléma megoldódik lehet kapni nálunk Candida kenyeret,rendelésre hoznak! Tésztát meg amugy sem sokat eszem!
Köszönöm mégegyszer:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!