Candida diétában használható kókuszliszt, lenmagliszt, vagy tökmag liszt?
Á, a glutént nem nehéz elkerülni, ha csak alapanyagokat vesz az ember... S annyi mindent lehet enni (mondom én glutént, laktózt, cukrot és keményítődúsabb ételeket kerülőként, aki húst sem szokott enni... azért eleinte kicsit bajban voltam. de csak a glutén elhagyása pofonegyszerűnek tűnik számomra, a párom is meglépte egyik napról a másikra, pedig addig kenyeret evett kenyérrel).
Sosem tudom pontosan, milyen a Candida diéta, lehet, hogy abba belefér a kókuszliszt nagyobb mennyiségben is, az enyémbe nem, mert túl szénhidrátdús. A lenmagban inkább élelmi rost van, a lisztjével már nem vagyok képben, engem a felszívódó szénhidrát érdekel, az pedig a zsírtalanítással tuti nem jelenik meg benne spontán.
Szerintem a tökmagliszt is OK, a kókuszlisztnél kevésbé szénhidrátosabb, viszont nagyon fehérjedús.
A szénhidrátszegény gluténmentesség miatt "liszt" terén eléggé paleósan kell enned vagy kihagyni az egészet. Elvégre nem muszáj ilyesmit enni, de persze ezt nem mindenki tudja könnyen megoldani, én magam is évekig félig magkenyereken éltem s máig van némi szerepük az életemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!