Melyik paleo liszt keserű; a lenmagliszt vagy a szezámliszt?
A fehérliszt( már ha búzalisztre gondolsz első) nem gluténmentes.
Kérdező: bár konrkétan a liszteket nem kóstoltam, de a magokat szoktam használni, az alapján szerintem a szezámból készült lesz a "ludas".
Bár már későn válaszolok...
A szezámmag kesernyés, alapból nem gond, de egyetlen alkalommal (pont alkalomra sütöttem volna, grrr) keserű lett a sós süti vele.
Viszont a szezámliszt nekem sosem keserű, pont ezért használom, elhanyagolva a normál szezámot.
A lenmaglisztet nem érzem keserűnek, csak rossznak. Van étel, amibe jó, de sokszor nem az. Egyszer azt olvastam egy blogon, hogy kenyérbe ne tegyük (van, aki megteszi, persze), ezzel személy szerint egyetértek.
Persze, hogy van jó ízű kenyér, én finomakat sütök :) A szezámliszt nagyon jó alap, a mai zsemléimben is szerepel. Ezek vizes, tojásfehérjés zsemlék, túl sok szezámliszttel elég ízetlenek (valami mellé szoktuk enni, úgy OK, de azért elvárom, hogy finom legyen :D), ezért teszek melléjük mást is, nem is egyfélét... Dió pl. szinte mindenbe kerül, a párom nem győzi törni (nem fogok csak maglisztből sütni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!