Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Fájhat a hasam a paleo ételekől?

Fájhat a hasam a paleo ételekől?

Figyelt kérdés
Már nem először tapasztalom hogy egy paleo süti elfogyasztása után először enyhe, órákkal később erős hasfájás gyötör a hasam egész területén. Kókuszliszt és kókusztej volt az "extra" amire én gyanakszom (nem vagyok allergiás a kókuszra), de lehet csak véletlen egybeesés és mástól van. Szerintetek? Veletek volt hasonló?

2014. ápr. 28. 16:32
 1/2 anonim ***** válasza:

Előfordulhat, hogy nem igazán szereted a kókuszt vagy más magokat.

És ha belegondolsz, paleo ide vagy oda, a kókusz mint nagyon természetes táplálék, vagy az olajosmag lisztek azért kissé kétesek. Lehet, hogy sokaknak bejönnek, lehet hogy jobbak mint a sima búzaliszt vagy a szójaliszt.. de nem feltétlenül bírja ezeket mindenki.

Ezért nem szól eleve ilyen magliszt sütievésről a paleo táplálkozás sem, ez csak egy lehetőség ami adott esetben belefér. De ha valaki nem bírja, akkor nyilván nem fér bele.

2014. ápr. 29. 09:19
 2/2 anonim ***** válasza:

Miért ne fájhatna? Még ha egy étellel alapvetően nincs is baj, vannak emberek, akiknek nem esik jól. A párom nem bírja a magkenyereket, mert neki túl zsírosak, viszont ő iszonyatos mennyiségű szénhidrátdús édességet eszik, amit én nem bírnék (édesszájú vagyok, de a nagyon sok szénhidrát lenyom), viszont nincs olyan zsíros étel, ami problémát okozna számomra, s nem bírnék kevés zsírt enni. Igaz, a nagyon kevés szénhidrátot sem bírom. Ezek ilyen egyéni jellegzetességek (bár időben is változnak, bizonyos dolgokhoz hozzászokik az ember).

A kókuszlisztes süti valószínűleg se nem túl szénhidrátos, se nem túl zsíros, de tényleg lehet, hogy valamiért nem vagy kompatibilis a kókusszal, esetleg valami más összetevővel van gond, bár gondolom, azért írtad a kókuszt, mert a többi összetevőt máskor is etted, probléma nélkül. Bár a mennyiségük is fontos.

2014. ápr. 29. 17:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!