Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Az lenne a kérdésem, hogy...

Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek ebből előfordulhat hízás? Tovább lent

Figyelt kérdés

már kb 2 hete megszoktam egy ritmust, reggel 9:00kor reggeli

Ebèd12:30

Ès mèg egy ètkezès 14:30körül.

Most mindent meg kell változtatni kb 6:30kor reggelizni ès igy tovább...minden változik. Ez baj?

Nem kezd el raktározni a szervezetem?

(Sulytartás)

2018. febr. 13. 07:24
 1/8 anonim ***** válasza:

Raktározni csak akkor tud, ha többlet van.

Csak mert korábban kezdesz enni, még simán felismerheti a szervezeted, hogy elég... Persze ha ragaszkodsz a megszokásokhoz és a korai reggeli után az eddigi ételmennyiséget is megeszed, abból lehet hízás.

De ha valaki abbahagyja a sportot, akkor sem hízik el automatikusan, csak ha nem csökkenti az ételmennyiséget megfelelően...

Nekem nagyon erős a megszokás, részben emiatt fogynom is nehéz, de azért azt észlelem, ha jóllaktam és semmi szükségem további ételre. Hedonistán persze ilyenkor is lehet még enni, de akkor másnap vagy harmadnap csökken le a jóllakáshoz szükséges mennyiség s kiegyensúlyozódik a dolog. Persze nem mindig és van, akinek főleg nem, ezt nem lehet tudni.

Eddig fél 3-kor volt az utolsó étkezésed? Érdekes, az időszakos böjtölők zöme inkább délután és este eszik, persze vannak ilyenek is, mint te (s azt sem tudom, mikor dolgozol vagy valami, bár az nem mindenkit zavar, van, aki nappali és éjszakai műszakban is ugyanakkor eszik).

Viszont hova teszed mostantól az étkezéseidet? Ez elég fontos kérdés lehet a kalóriaegyenleg változatlansága érdekében. Sokan szeretjük fix helyen tartani a főétkezéseinket, még ha mondjuk az első el is tolódik. A másik kettő maradhat, bár ez a lehetőségeidtől erősen függ... Persze lehet, hogy akkor kelleni fog egy tízórai vagy nagyobb reggeli. De nem tudhatom.

Mert 10-kor "ebédelni" és délben "vacsorázni" kicsit érdekes lenne, de ha neked működik, azzal sincs baj.

2018. febr. 13. 12:14
 2/8 anonim ***** válasza:

Tehát akkor délben eszel majd utoljára?

e eszednél vagy?

2018. febr. 13. 12:44
 3/8 anonim ***** válasza:

Még a 14.30 is túl korai utolsó étkezésnek, súlytartáshoz, fogyáshoz is. Rettentő hosszú az időszak, amiben nem eszel. 14.30-kor inkább egy nasit (szendvics, magvak, alma, keksz, joghurt) iktass be, majd 5-6 körül egy vacsorát.

A testednek sokkal jobb, ha a napi kalória és ételmennyiséget (kb. 1800 kalória) 5 kisebb étkezésben osztod el, nem 3-ban.

2018. febr. 13. 13:51
 4/8 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat!

Igen mindig 2:30kor eszek utoljára..aztán nem is eszek :/

Az egyik azèrt mert gyorsan lefekszek aludni kb 8kor már ès nem tudom ledolgozni..

2018. febr. 13. 14:07
 5/8 anonim ***** válasza:

És?

1. 8 az nem olyan korai lefekvés

2. Mindegy, hogy le tudod-e dolgozni mert ziher hogy a testednek több kaja kell, mint amit beviszel ebédig.

Nem véletlen létezik vacsora meg uzsonna....

A közhiedelemmel ellentétben meg nem hízol attól hogy este eszel attól hízol ha többet eszel mint amennyit a szervezet eléget.

2018. febr. 13. 14:25
 6/8 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

köszönöm a válaszokat! Akkor megtervezek egy olyan ètrendet amikor kb 5-6kor vacsizok este ès a napi 5adagom betartom kb 3óránkènt! :)

2018. febr. 13. 15:26
 7/8 anonim ***** válasza:

Azért ne erőltesd az 5 étkezést, nagyon sokunknak az kegyetlenül rossz lenne. Nekem speciel 3 is sok, bár amióta soha nem vagyok éhes, még az sem kavar be alapesetben.

Van, aki CSAK reggelizik és teljesen ideális számára ez. Az ételmennyiség elosztása az, amire semmilyen értelmes szabály nincs, csináld úgy, ahogy neked jó.

2018. febr. 13. 19:44
 8/8 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Igen, erre jöttem rá èn is sajnos. Nem is birnèk minden 2,5órába enni..normális a "reggel, dèlbe, este" evès szerintetek?

2018. febr. 13. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!