Alacsony, hízékony, ülő munkát végző nő vagyok. Milyen étrend kéne, hogy ne hízzak tovább? (23/N)
Ülő, számítógépes munkám lett. Van, hogy napi 10 - 12 órát is itt kell töltenem!, nagyon kicsi megszakításokkal persze (sokszor már a fejem is fáj, de mindegy, nem panaszkodom, nem erről szól a kérdés).
23 éves, 156 cm vagyok, most 50 kiló, de eléggé hízékony.
Az étrendem nem változott, de mióta nincs elég lehetőségem mozogni napközben, este pedig már a háztartási, konyhai teendők miatt nem tudok eljárni itthonról, híztam 7 teljes kilót pár hónap alatt! Nagyon kiakaszt a dolog, rögtön a csípőmre, combomra, karomra jött föl, amit már sikerült szépre lefogyasztanom. Mikor 43 kiló voltam (tudom, kevésnek hangzik de mikor ennyi voltam, elégedett voltam magammal, lapos volt a hasam, nem rezgett rajtam háj) sokkal fittebbnek, szebbnek éreztem magam, még az arcbőröm is tisztább volt. Ugyanúgy étkeztem mint most, most se nassolok, semmi, csak sokkal pörgősebb voltam.
Változtatnom kell a táplálkozáson, az tuti, nem vihetek be annyi kalóriát, mintha a korábbi munkahelyemen volnék.
Szerintetek egy alacsony, hízékony, keveset mozgó nőnek milyen étrend kéne?
Zöldség hússal pl, minél kevesebb köret (rízs, krumpli,) fehér kenyér, szénhidrát.
Akár egyszer ki is számolhatod valami kalória táblázattal, hogy kb mennyit égetsz el egy munkanap és mennyit viszel be a rendes étrendeddel.
Feher kenyer?! A leghízlalóbb dolog..
Kerdező te a builder.hu oldalon olvassgass. Ott le van írva es kiszamolhatod mennyi kaloria es mibol kell..
A fehér kenyeret az első a minél kevesebbre értette...
Szerintem inkább nulla, de ki mit tud megvalósítani.
Kérdező, szerintem csökkents a szénhidrátot, főleg a gyors felszívódásút. Nekem ettől automatikusan csökken a kalóriabevitelem, nem is csoda.
Jó lenne, ha tudnál mozogni, legalább röviden és intenzíven, hétvégén pedig többet, a mozgás az egészség szempontjából is fontos, de nekem a közérzetemre is komolyan hat, hiányzik, ha semmi nincs... Friss levegőre is szükségem van... Gondolom, az másoknak se árt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!