Diéta alatt megeszek pl. napi fél kg csirkecombot főve. Ezzel kb.100g fehérjét viszek be. Plusz egyéb más olyan ételben is van fehérje, amivel a napi fehérje bevitelem a 150g-ot közelíti meg. Ettől is lehet hízni?
Számolom a kalóriákat, a mai fehérje túllépéses kajával és a többivel 1298kcal-t ettem meg.
Zsír és szénhidrát mennyiségem jó.
0 testmozgással ennyi fehérje bevitel egy 50-es bmi-vel rendelkező túlsúlyos személynek pozitív vagy negatív mérleg a fogyást tekintve?
Kép:
A kalóriaszámlálást ezen az oldalon vezetem: [link]
A kalóriabázis nagyon jó oldal, lehet is vele rendesen fogyni.
Előtte kitöltötted, hogy mennyit szeretnél fogyni és mennyi idő alatt?
Mert akkor megvan a mennyiség, hogy miből mennyit és mennyi kalóriával lehet elérni azt a kívánt súlyt és a gép számol helyetted.
A kalóriatöbblettől lehet hízni. Akár fehérje, akár nem.
A kalóriaigény NAGYON szór, de 1300 kcallal egy 50 kilósnak is fogynia kell, ha nincs valami baja, extrém lassú anyagcseréje s még csak nem is eszméletlenül fekszik egész nap.
A bőrös csirkecomb szerintem szörnyen sovány, ha már előkerült a kérdés, bár jó zsírosan elkészítve megteszi. De a zsír teljesen jó fogyáskor, inzulinválasza nulla, segíti a fehérje eleve laktató hatását, szóval nem értem a problémát.
És szerinted mire jó 100g fehérje, aminek 50%-a felesleges? Elárulom, hogy ez az a mennyiség, ami súlyos gondokat okoz hoszútávon a szervezetednek; ugyanis túlságosan eltolod a makrókat.
Egyiket sem szabad ennyire túlzásba vinni, a szervezeted csak szenved a feles fehérje feldolgozásával, a májad, veséd látja kárát.
És nem mellesleg: a feles fehérje ugyanúgy szénhidráttá és zsírrá alakul és lerakódik, tehát nettó baromság ez az étrend.
Ja, hogy 150 g fehérje. Még jobb, az konkrétan 100%-os túladagolás.
Ha tudsz egy kicsit angolul, itt elolvashatod mik a túlzott fehérjebevitel következményei:
150g fehérje sokaknak teljesen jó. Nulla mozgással neccesebb, de a brutális kalóriadeficit miatt veszélyben vannak az izmok, így nem árt 2g/nettó ttkg fehérje bevitele a fogyás idejére. Lehet, hogy kicsit kevesebb is OK, de ennyi még nem lehet egészségtelen, sőt kicsit többnél sem aggódnék.
50g brutál kevés lenne.
Persze tudom, hogy vannak elvont elképzelések a fehérjebevitelről, a kérdező remélhetőleg informálódott már s eldöntötte, hogy neki kb. ennyi lesz jó s egyikünk véleménye sem érdekli.
Utolsó:50g egy 63 kilós átlagember normál bevitele. Ok, fogyáshoz több kell, de 2g/ttkg az testépítőknek való, akik fel is használják. Fogyáshoz bőven elég az 1-1.2/ttkg. Szóval itt valóban durva túladagolásról van szó aminek egészségügyi kockázata is van.
Ha nem értesz hozzá legközelebb inkább maradj csendben minthogy olyan tanácsot adj ami kárára válhat másoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!