Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Az optimális kcal, Ch, zsír,...

Az optimális kcal, Ch, zsír, fehérje arányok megállapításában hol találok segítséget?

Figyelt kérdés
Rengeteg helyen próbáltam már utána járni, hogy hogy lehet megtalálni személyre szabottan az ideális Ch, zsír, fehérje, kcal arányokat, de mindenhol mást írnak. Saját étrendet szeretnék kialakítani, egészségesen táplálkozni, de nincs pénzem minden hónapban más fajta dolgokat, esetleg étrendkiegészítőket kipróbálni, könyveket vásárolni. Jelenleg 172 cm vagyok és 65 kg,28 éves. Egész napos ülőmunkát végzek. Itthon 2 naponta 30 perces szobabiciklizést, és 20 perc erősítő tornát tudok megoldani (erősítő gumiszalag, hasprés, lábemelés, fekvőtámasz, stb. ).8 kilót szeretnék fogyni májusig, akkora tervezzük a babavállalást és addigra szeretnék áttérni az egészséges életmódra, többek között így elkerülvén a terhességgel járó felesleges súlygyarapodást, és az addig havonta felkúszó kis plusz fél kilókat. Tud valaki segíteni ebben?

2018. jan. 8. 17:20
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
39%

A tojás, máj, hal fogyasztását csak mértékkel javasolnám.

2 tojás, vagy 80g máj meghaladja a napi javasolt maximum koleszterinbevitelt, úgy, hogy semmi mást nem is ettél mellé(szóval egész nap semmi más hús, sajt, tejtermék, stb...).

A halak fogyasztásánál érdemes figyelembe venni a származási helyet, ha van lehetőség horgászásra az OK, egyéb esetben biztosan nem vásárolnék. Ha volt már akváriumod, szerintem te is tudod mennyi munka tisztán, természetesen élhetően tartani, hogy mennyi természetes baktériumkultúra, filter, stb. kell hozzá, mennyi vízcsere stb.

Ehhez képest nézz meg egy tenyésztői medencét, ahol a halak vegyszerben és a saját ürülékükben úsznak, úgy, hogy a természetes mozgásterüknek 1/100-a sem áll rendelkezésükre (gyakorlatilag mozogni sem tudnak, csak egymás hegyén hátán vergődnek). A tengeri halakat is így tenyésztik, nem vadon fogják.

Szerintem minden, csak nem egészséges megenni ezt.

A marhahússal ugyanez a helyzet: a WHO 2a karcinogénnek minősítette, te meg ajánlgatod, mint egészséges ételt. Tehát a hivatalos minősítés szerint pl. annyira rákkeltő mint a bitumen vagy a rovarirtó szerek....

2018. jan. 9. 01:35
 12/15 anonim ***** válasza:
#7: Te is elég unalmas vagy a "WHO szerint a vörös hús rákkeltő" szövegeddel és a koleszterinfóbiáddal. Ezeket a totál laikusokon kívül csak a szemellenzős vegánok hiszik el mindenféle kritika nélkül. Aki veszi a fáradságot, hogy utánaolvasson és gondolkodjon, gyorsan rájön, hogy a rákot nem egy évmilliók óta fogyasztott élelmiszer okozza, és a magas koleszterinszint sem az ételekkel bevitt koleszterintől alakul ki.
2018. jan. 9. 22:36
 13/15 anonim ***** válasza:
46%

12: a who-nak köze nincs a vegánsághoz attól hogy neked nem tetszik az a tény hogy a vörös és feldolgozott húsok rákkeltőek.

A WHO egyszerűen közli a kutatási eredményeket és kész, se nem vegán se nem húsevő párti. A világ legnagyobb egészségügyi szervezetéről van szó, kicsit hitelesebb mint a ti majomkodásotok.

És szerintem is elég pofátlanság az egészség témakörben szándékosan rákkeltő dolgokat ajánlgatni. Most vagy ennyire nem értetek hozzá vagy direkt vagytok rosszindulatúak....

2018. jan. 9. 22:44
 14/15 anonim ***** válasza:

10-es vagyok. Azért ajánlottam ezeket az ételeket, mert sok vitamint és egyéb hasznos tápanyagokat tartalmaznak, és így nem feltétlenül szükséges plusz vitaminokat szedni. Mellesleg magam is fogyasztom őket.

Nem hinném, hogy valaki, akinek összességében egészségesnek mondható az életmódja, a táplálkozása és nem túlsúlyos, pont attól lenne rákos vagy szívbeteg, mert megeszik hetente egy adag májat, marhahúst, halat, vagy napi 1-2 tojást és egy szelet sajtot. Hacsak nem parázik evés közben attól, hogy "jaj ettől rákos és szívbeteg leszek", mert ebben az esetben - a gondolat hatalma illetve a stressz miatt - előidézhet magának bármilyen betegséget.

Egyébként ha figyelmesen elolvasod a 10. választ, láthatod, hogy sok zöldséget és egyebeket is javasoltam.

2018. jan. 11. 13:57
 15/15 anonim ***** válasza:

#7: Tévedsz, soha életemben nem minimalizáltam a szénhidrátot (2 és fél nap zsírböjtöt kivéve, bár akkor is ettem zöldséget, lehetett volna csökkenteni), ma pedig egy tepsi kalácsot fogok enni ebédre, lisztből, a tavalyi évem különösen szénhidrátdús volt (bele is betegedtem, mert van szénhidrátmérgezés, nem én találtam ki). Nem mintha az én egyéni s változékony étkezésem számítana.

Sokszor leírom, hogy teljesen rendben van az özön szénhidrát is, ha az ember olyan, hogy elvan vele. Nagyon sokat olvastam a témában s bár kémiai ismereteim hiányossága miatt megvannak a komoly korlátaim,határozottan igyekszem, hogy ne írjak hülyeségeket (ha valaki többet tud és kijavít, értelmesen elmagyarázva a dolgokat, annak örülök, a fröcsögőket inkább sajnálom, illetve nem, inkább a környezetüket). Az igaz, hogy vonzanak a különlegességek, de mégmindig jobb, mint a tipikus Egy Igaz Út hívei közé tartozni, akik szerint ennyi százalék vagy gramm ch kell mindenkinek és kész.

A fröcsögők mondhatnak, amit akarnak, aki minimális szénhidráttal boldog és egészséges évek vagy évtizedek óta (vagy csak vörös húson él 10 éve, mert ilyen is van, a test működik vele, de én sem támogatom a dolgot), azt úgysem fogják lebeszélni.

Én pedig eszem a szénhidrátjaimat, mivel szeretem őket. Csak a mennyiségre ügyelek, mert nem akarok beteg lenni. Nem érdekel, hogy az egyesek szerint nem létezik, ha egyszer valóság számomra.

Annyi mindenbe beleköthetnél, vannak hibáim jócskán, nem szükséges fiktív dolgokat kitalálni rólam. Bár nekem mindegy, ha ezzel engeded ki a gőzt.

2018. jan. 11. 14:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!