13 éves,45 kilós,160 cm-es lány hány g szénhidrátot, fehérjét, zsírt, és hány kcalt egyen egy nap?
Mozgás:
Napi 1000-2000 m futás
Napi 1 óra jóga (pihentető)
Napi fél óra ugrálókötél
Napi fél óra hullahopp karika
Bocsánát! Elírtam!
Az ugrálókötél 8 perc, és a hullahopp is
Ki mondta,hogy rólam szól? Egy ismerősöm kérdezi.
Röviden a sztori: januárban belekezdett egy hülye diétába,amuvel le is fogyott,de rájött,rosszul csinálta. Szeretne váktozatosan,egészségesen enni,és mellette mozogni.
Állítása szerint nagyon rossz a genetikája,hajlamos nagyobb hízásra, és sajnos -még a diéta előtt- falásrohamai voltak,lisztes kajákat zabált (azért hízott meg)
Ráadásul a rossz diéta miatt még a kétszeresét is visszahízhatja. Azt mondta,ezt olvasta a neten.
Egyébként lehet,hogy soványnak hiszitek,de nem az. Kevés az izomzata-azért is szeretne sportolni- és sok a hája. Szerintem csinos,de mindig azzal jön,hogy van egy apró hájacska a hasán. Egyébként onnan is sokat fogyott.
Fehérje: minimum 50 gramm (teljes értékű, állati)
Zsír: minimum 30 gramm (sacc), de lehet sokkal több is, egészséges forrásból (olivaolaj, kókuszzsír, állati zsírok/vaj vegyesen)
Szénhidrát - a mennyiség nagyban egyénfüggő, inkább a fajtára és minőségre érdemes odafigyelni, cukrot, finomított szénhidrátot (liszt stb.) kerülni vagy csökkenteni.
Azért minimumot írtam, mert nem kellene többet fogynia, és fejlődésben van, tehát nagyon fontos a megfelelő kalória- és tápanyagbevitel. Nem most kellene sanyargatnia magát mindenféle fogyókúrákkal, csak ésszel enni, lehetőleg teljes értékű, természetes ételeket.
Azt kérdezi 100-120 g szénhidrát megfelelő-e
Amúgy azt is mondja,az utolsónak köszöni a válaszokat,sokat segített
Egyébként még szeretne fogyni a hasából
4. vagyok.
A fehérjével kapcsolatban: 50 g fehérje kb. 20 dkg húsból, belsőségből, sajtból, túróból jön ki, vagy 8-10 tojásból.
Kezdésnek jó ennyi szénhidrát, legalább felét érdemes nyers vagy párolt zöldségekből, gyümölcsökből, diófélékből bevinni. Ha lefelé megy a súlya, akkor emelni kell a mennyiséget (a zsiradékot is lehet), ha felfelé megy, akkor fokozatosan csökkenteni. A súlyt elég 1-2 hetente mérni, 1-2 kg kilengés napi szinten normális és nem feltétlenül jelent hízást.
Nem muszáj nagyon precízen számolni és minden nap ugyanannyit enni. Sokan beleesnek abba a hibába, hogy állandóan számolnak minden falat ételt, ebbe bele lehet hülyülni... Valójában ennyi idősen (és főleg normális súllyal, ha nem is beteg valaki) nem kellene ezzel ennyit foglalkozni. Sokkal fontosabb a minőségre való odafigyelés.
Hú,el sem tudod képzelni,mennyit segítettél neki. Nagyon köszöni.
Egyébként azt mondta,húsvét alkalmával egy kicsit el fogja engedni magát a családdagjai kedvéért,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!