A sok édesség mihez vezethet?
Az a helyzet, hogy rengeteg édességet megeszek naponta.
Ha nincs, akkor természetesen nem, de ha van, nem tudom megállni, hogy ne egyem meg. Tehát csokoládéfüggő vagyok.
Ez járhat valami komoly egészségügyi problémákkal?
Ha 2 napig nincs édesség, remeg a kezem.
Lehet, hogy furán hangzik, de ez így van.
Nyilván tudod rá a választ. Az egyik legrosszabb dolog amit ehetsz az finomított cukor (a gyümölcsök nem tartoznak ide).
Nyilván mindenki azt mondja először, hogy elhízás meg cukorbetegség de ennél sokkal komplexebb manapság már tudjuk ugyanis, hogy ez egyenes út a szív/érrendszeri betegségekhez, a mentális problémákhoz (depresszió,szorongás később alzheimer,demencia) sőt a rákos sejteknek is tüzelőanyag a cukor. Ezenkívül rossz hatással van a mindennapi teljesítményedre fizikálisan és mentálisan. Szóval ha épp sokkot kapsz és lezuhant a vércukrod vagy mondjuk egy kimerítő edzés után vagy akkor okés a cukor, de máskor nem kellene fogyasztani mert lassú méreg ami azt illeti. Nem véletlen, hogy évek óta nem eszek max nagyon minimálisan időnként cukrot, nem őrültem meg, hogy megszivassam magam :) Láttam már a családunkban így is elég rákos/cukorbeteg/idős leépült embert nem szeretném ezt a példát követni.
#1 én néztem már utána, de mindenhol mást írnak.
#2 ez nem hangzik túl jól😖😢
De mégis, hogyan tudnék leszokni róla? Ez nekem nagy szenvedés lenne. De ráknak nem örülnék. Se cukorbetegségnek.
60kg vagyok. Elég vékony. Járok eddzeni.
Egy napi rekordom: 1 tábla csoki, 1 doboz Oreo, 1 tic Tac, 2db kisebb csokoládé, túró rudi, krémtúró + biztosan nem vízzel kísértem.
Leginkább a tömör csokoládéra vagyok ennyire rákattanva. Cukor nélkül kibírom.
A rekordod nem is olyan sok, alkalmilag szerintem sokan esznek ennyit, nálad a rendszeresen sok a gond. Nem az édesség a probléma, inkább a cukor s egyéb előnytelen dolgok, melyikben mi van...
A "leszokásban" valószínűleg segítene, ha jobb édességeket vennél/készítenél. Én nagyon édesszájú vagyok, ha nem vágyom rá, akkor is beszivárog az életembe az édesség (nem segít, hogy olyannal élek, aki heti minimum 2 tucatszor eszik ilyesmit, sokszor a reggelije is egy hatalmas süti vagy gyümölcsös zabkása, persze ezeknél sokkal rosszabbakat is ehetne), de a normál cukor nem vonz, sőt. Úgyhogy remekül megvagyok a szénhidrátszegény s általában fehérje- és tápanyagdús édességeimmel. Az édességet magát elhagyni bukásra ítélt ötlet lenne, de a cukrot simán elhagytam egyik napról a másikra s az azért jobb lépés volt, mint elhagyni az édességet, de meghagyni a cukrot (pl. főzelékekben, gyerekkoromban sokat használtunk el így, sokan a kávét, teát is cukrozzák, bár az nekem már-már édességnek minősül úgy).
Lehet, hogy kakaórajongó vagy, mint én. Arra még én sem jöttem rá, azt hogyan lehet nem édességként enni (bár az édesítetlen kávémban is van, de csak parányi mennyiség), de egy jóféle édességben szerintem remekül befér egy egészségtudatos étrendbe (nem mindenkinél, de van, akinek szinte semmi se jó, az nem az én utam).
A csokit pont nem látom rossznak, abból kevés kell, s van belőle cukormentes is (de már a töményebb étcsokik is keveset tartalmaznak, pláne hogy sokunknak abból 1 kocka is elég). Én saját csokit eszem, amiben nincs cukor.
A te rekordod semmi, az enyémhez képest: 6 tábla csoki +egy 3literes űrtartalmú doboz tele kekszekkel, nápolyi, száraz sütik + egy púpos mélytányér csokipuding babapiskótával + mindenféle tejdesszertek(rudi, tejszelet, pingu).
Estére kidőltem, majd másnap ugyanúgy kívántam az édességet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!