Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Kettes típusú cukorbetegnek...

Kettes típusú cukorbetegnek milyen édességet vegyek?

Figyelt kérdés
A barátnőmről most derült ki,hogy kettes típusú cukorbetegség van kialakulóban nála,és semmilyen édességet és cukrot nem fogyaszthat.Nagyon el van keseredve, szóval tőletek szeretnék segítséget kérni,hogy hol, milyen márkából érdemes vásárolni neki édességet és más ételeket? Előre is köszi

2018. jan. 4. 15:27
 1/6 anonim válasza:

Igazából csak rá kell keresni, a google (majdnem) mindent tud. ;) Itt van néhány sütemény cukorbetegeknek: [link]

Itt cukormentes boltban megvehető édességeket találsz. Remélem az országban is árulják valamelyiket. Pl. Egyik cukorbeteg ismerősöm szokott cukor mentes fagyit vásárolni, így azt biztosan találsz:

[link]

2018. jan. 4. 15:53
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm :) tudom, hogy google-ban is mindent meg lehet találni, csak ha valakinek van bevált márkája, és mondjuk azt tudja mondani, hogy "Igen, a spárban van xy" az tök jó
2018. jan. 4. 16:02
 3/6 anonim ***** válasza:
Mostanában néhány orvos hangoztatja, hogy a 2-es típusú cukorbetegség oka a sok zsír, és alacsony zsírtartalmú diétával rövid idő alatt megfordítható a folyamat. Nem tudom, hogy igaz-e, de egy próbát mindenképp megér. Ez így egy kifejezetten szénhidrátdús étrendet jelent, amit én sok gyümölccsel oldanék meg és sovány húsokkal, halakkal.
2018. jan. 4. 18:23
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen :)
2018. jan. 4. 18:46
 5/6 anonim ***** válasza:

"a 2-es típusú cukorbetegség oka a sok zsír, és alacsony zsírtartalmú diétával rövid idő alatt megfordítható a folyamat"

Szerintem te valamit nagyon félreértesz...

2018. jan. 18. 06:19
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem értek félre, több helyen olvasni ezt, az igazságtartalmáról nem tudok nyilatkozni. Azt valamennyire tényként lehet kezelni, hogy a zsírbevitel hatással van az inzulinérzékenységre, de nem tudom, hogy konkrétan mekkora javulás érhető el, esetleg meg lehet-e gyógyulni teljes mértékben egy kezdeti cukorbetegségből. Én biztos megpróbálkoznék vele, mert nem kerül semmibe. Kezdeti kettes típusnál még biztosan van inzulintermelés, a gond ugye az inzulinrezisztencia, tehát ezt kéne helyreállítani. A táplálkozáson kívül kulcsfontosságú a sok mozgás, ami szintén javítja az inzulinérzékenységet.
2018. jan. 18. 06:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!