Hirtelen sok édességet ettem, és elkezdtem rosszul érezni magam, mi ilyenkor a teendő?
Kicsit szédülök, gyengének érzem magam, és bizonytalan vagyok. A fejem is kicsit zavartnak tűnik.
Fel ment vagy le esett a cukrom? Mit lehet tenni gyorsan?
Nem vagyok Cukorbeteg! És én is a sok folyadék és mozgásra gondoltam. A feleségem itthon van, mondtam neki, hogy figyeljen, mert nem érzem jól magam, de mintha azóta már jobb lenne.
Gondolom itt az a lényeg, hogy valahogy a cukrot kiürítsem a szervezetemből. Erre akkor a folyadék a legalkalmasabb? Esetleg valami házi praktika pluszban?
A bőséges folyadék fogysztás az egyik és a mozgás a másik.
Viszont egyszerre rövid idő alatt nem szabad több liter vizet mginni, csak folymatosan lassan. egszerre megihatsz fél litert, de egyet is.
Ezt miért írom? Keress rá a "vízmérgezés"-re.
Túlhígítja a szervezet sóit és abból agy baj lehet, de ehhez rövid idő alatt nagyon sok vizet kellene meginni, amit már nem is kíván az ember, hogy bajt okozzon.
Mindenképpen kérj a körzetitől beutalót terheléses vércukor-vizsgálatra : ha nem ott a baj, akkor tudod, hányadán vagy, ha pedig "kezdő" cukros vagy, mielőbb "megfogják"a betegséget, annál inkább kiderül, hogy még bőven megúszod diétával és --rossz esetben" tablettával!
Nehogy arra ébredj egy reggel, hogy inzulinon kell élned, radikálisan átírnod az életmódodat, a mindennapjaidat!
Most megúsztad ennyivel, de ha tényeg beteg vagy, akkor jobb megelőzni, ami a szomszédnak nem sikerült. Egyik nap makkegészséges volt, másnap reggel 23 volt a cukra és éppenhogy túlélte azt a napot.
Tegyél magadért, az egészségedért : menj el egy vizsgálatra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!