Cukor függő vagyok?
Az egyik oldalról nézve ezek az elemek hiányoznak a szervezetedből: C, Cr, P, S, tryptofan.
A másik oldalról pedig idült (és latens) alkoholista lehetsz, mivel a cukor a szervezetben alkoholra bomlik. Ezt kell kivizsgálnod.
Nem tudom, mekkora egy házi sport szelet, de 4 macaron és 5 sport szelet az nekem nem tűnik olyan soknak. Még ha fél tepsi zserbó lett volna, az agresszív.
Vannak, akik sok édességet esznek, mert szeretik (ez volnék én). Van, aki lelkileg függő s van, aki fizikailag függő. Olyan is van, hogy más étrenden jobban kívánja az ember az édességet.
Ha le akarsz szokni, akkor ne edd, vagy csak keveset, ezt neked kell fejben rendberakni, mások nem tudnak segíteni.
Mi a helyzet a cukormentes édességekkel? Mert én pl. nem eszem cukrot, szénhidrátot sem sokat, de szinte mindennap sütit eszem, néha a napom fele az (ha szálkásítok, mert akkor kicsi a keretem s a torta elveszi majdnem a felét, amivel nincs is baj). Az édesség jólesik, a cukor kifejezetten rosszul. Azt kéne kideríteni, nálad mi van. Tényleges cukorfüggőség? Nagy szénhidrátigény (azzal nincs baj)? Hiányzik valami? Vagy csak szereted a sütit, csokit, miegymást? Szokás, unalom, örömforrás, egyéb?
Aki függő annak minden nap a leírtnál jelentős(ebb) mennyiségre van szüksége. Nekem van ilyen családtagom, és amíg ehetett (mert azóta nem birta a szervezete, kórház és diétára kényszerült!) addig napi 100-300 g csoki, vagy nagy tányérnyi sütemény, folyamatos csoki és édesség körüli gondolatok, beteges sóvárgás... ettől szerintem Te még nagyon messze vagy.
A szervezetnek szüksége van egy bizonyos mennyiségű cukor bevitelére, amit egyenletesen célszerű elosztani egy-egy napra, hogy a szervezetnek ne legyen hiányérzete, és így elkerülhető a csokifalási "roham". De hangsúlyozom, a falástól Te még messze jársz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!