Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Cukor "függő" vagyok. Hogyan...

Cukor "függő" vagyok. Hogyan szokljak le róla? Már utálok tükörbe nézni.

Figyelt kérdés
2017. júl. 14. 15:23
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:

Rossz száj iz,fejfájás,rossz hangulat,hiányérzet.... tüneteit tapasztalom mikor megvonom.

Napi 1 pohár kóla,egy szelet süti,egy péktermék amit renszeresen évek óta eszem.

Várom a tanácsaitokat

2017. júl. 14. 15:31
 2/13 A kérdező kommentje:

Lemaradt: 167cm 84 kg vagyok

2 gyermek anyukája.

2017. júl. 14. 15:32
 3/13 anonim válasza:
Én már egy ideje nem eszek cukrot. Xilit-tel helyettesítem. (Aki nincs hozzá szokva azt meghajtja)
2017. júl. 14. 16:20
 4/13 anonim ***** válasza:

1. te vagy a gyerekeid példaképe, tehát bármit csinálsz, a gyerekeid is ugyanazt fogják csinálni (szerintem ez elég motiváció, hogy ne mutass nekik rossz példát)

2. gondolkodj el azon, hogy mit kompenzálsz ezzel

3. helyettesítsd pl. az édességérzetedet gyümölcsökkel, vagy max étcsokival

4. tudatosítsd magadban, hogy hamarosan csontritkulásod lesz, mert a sok cukor megeszik a csontjaidat (mamám is dettó ebben szenved, szeret sütni, abba meg cukor kell, hiába mondjuk neki, hogy rongálja a csontjait a cukorral, meg a lekvárokkal lesz..rja, de már évek óta csontritkulásban szenved)

5. hamarosan fogaid se lesznek a kólától

Szóval gyűjtsd össze, hogy milyen egészségedre károsító hatásai vannak a cukornak és ha ezek után is rongálni szeretnéd az egészségedet, az már a te döntésed és a következményeiért pedig vállald is a felelősséget!

2017. júl. 14. 16:44
 5/13 anonim ***** válasza:
42%
Állj be a tükör elé és köpd szembe akit benne látsz. Dobd ki a sok cukros s.zart az ablakon. Kezdj el normálisan enni! Ne kezdj el kifogásokon gondolkozni, inkább cselekedj. Mégis mit vársz? Kiírod hogy cukorfüggő vagy, és várod hogy megsajnáljanak? Mi nem tudunk tenni ez ellen semmit, sőtt nem is akarunk. Te bajod, te hibád, és te tudsz változtatni rajta.
2017. júl. 14. 16:53
 6/13 anonim ***** válasza:

Ja de okosak írtak.. Nos, én akkor elmondom, hogy én 45 évesen 95 kilóról (160 cm) fogytam le 91 kilóra úgy, hogy napi szinten iszok cola zerot ( én cola függő vagyok, nem kávézom, nem teázom) Reggelim évek óta minden reggel egy bögre vizes kakaó, 1 croissant. Imádom az édességet, ezért 1 hétre beosztom a magam kis édességét ami csokis cookie. 1 csokis cookie 45 gramm, én ezt 2-3 napra elosztom. Rájöttem, hogy bár az édességet igénylem, de elég ha csak kis adagot eszem belőle. Így amit eddig 1 nap alatt ettem meg, azt elosztom 2-3 napra.

Persze a többi étkezésem mint tízórai, ebéd, uzsonna, és vacsora egészséges ételek. Emellett napi szinten edzek konditeremben, és heti 2 alkalommal megyek úszni is.

Ha figyeled a kalóriádat, figyeled a napi zsír, szénhidrát, és fehérje beviteledet, ha mozogsz eleget, és több kalóriát égetsz el mint amennyit beviszel akkor nem kell lemondani a jó, és finom dolgokról.

Már lassan másfél éve tartom a súlyomat, és nem híztam vissza..

2017. júl. 14. 17:10
 7/13 anonim ***** válasza:
Bocsánat.. elírtam. Nem 91 kilóra fogytam le hanem 61 kilóra..:)
2017. júl. 14. 17:11
 8/13 anonim ***** válasza:
Attól, hogy nem írtam le a testkompozíció változtatásom sikertörténetét, amiből kismillió van, még nem vagyok buta.
2017. júl. 14. 18:18
 9/13 anonim ***** válasza:

A süti, kóla, péksüti az összes? Az még nem is olyan sok, bár szerintem sem kéne ennyi cukrot enned, de sokan sokszor ennyit esznek...

Az elhagyása egyszerű (nem könnyű, egyszerű): elhatározod magad s nem eszel cukrot. Én ezt tettem, bámulatosan könnyű volt, szerencsés vagyok (s édesszájú, de az édességeket nem hagytam el kicsit sem, csak a cukrot).

De azt írod, neked ez nem megy. Ami fura, mert a lelki függőséget még értem, jó, elvben fizikailag is lehet valami, bár azt nem teljesen értem, mindenesetre a testnek nem kell cukorevés. De lehet, hogy fokozatosabban jobb lenne neked.

Írták a xilitet (ami nem mindenkit hajt meg akkor sem, ha nem szokta meg, ez egyéni, de célszerű nem nagy mennyiségben fogyasztani, azt mégis miért tennénk?), nos, azzal lehet próbálkozni, hátha a tüneteid egy része lelki s a xilittel nem érzel nagy változást s végülis szénhidrát, lehet, hogy fizikailag sem ugyanaz, mint totál elhagyni az édesítők minden fajtáját...?

2017. júl. 14. 23:38
 10/13 anonim ***** válasza:

nekem sikerült.

sikerült már a cigiről is leszoknom, úgy gondoltam, a cukorról is pont úgy kell... "NEM ÉS KÉSZ" :)

nagyon jó tudatosnak lenni, én ezt tanácsolom neked.

elvileg... azt mondják az okosok, két teáskanálnyi cukor az normális. ezt a cukormennyiséget megtalálod egy panírozott ételben (zsemlemorzsában ott a cukor) és megtalálod még a mustárban is, de még egy harapásnyi kifliben is.

sajnos a cukor ott van mindenhol.

és nagyon ártalmas, mert nem része az anyagcserédnek.

egyszerűen bele kell gondolni - mindenki szeretne egészséges lenni, mindenki szeretne szép lenni, fiatal maradni, szeretné, ha a fogai épek maradnának, és szeretne egy kívánatos, egészséges, szemnek kellemes külsővel rendelkezni.

na ezeknek tesz keresztbe a cukor. rontja a fogakat, a bőrt, öregít, energiát vesz el, hizlal, lerakódik, felgyülemlik - narancsbőrt és hájfodrokat okoz.

nem mellesleg rossz üzemanyag, rontja az anyagcserét, sőt, rossz kedvet okoz.

és étvágyat csinál.

ez döntés kérdése. pont olyan, mint a cigaretta. árt és lehet, hogy jól szórakozik vele az ember, szépen lassan megmérgezi!

így csak úgy lehet lejönni róla, ahogy a cigiről. ki kell zárni.

mindig elolvasom az élelmiszer összetevőket a címkéken. amin nincs összetevő (pékárú) azt inkább meg sem veszem, én készítem, vagy megkeresem azt a terméket, amiben nincs az összetevők között.

vannak élelmiszerek, amikben sejthető, hogy ott van, még ha nem is írják - na ezek is tiltólistára kerülnek!

(pl. fagyitölcsér, pl. zsemlemorzsa, pl. felvágott, pl. mustár... )

de alkalmanként megengedem magamnak mégis, mert nem lehet fagyi vagy rántott husi nélkül örökké élni, de mégiscsak más heti egyszer így kihágni, mint napi 10 evőkanál cukorral kínozni a szervezetünk!

és remélem sokat segítek azzal, ha elmondom, tök könnyű! nekem tök könnyű, mert olyan érzés lemondani a cukorról, mint koszos, piszkos munka után (nagytakarítás után) lefürödni! :)

2017. júl. 15. 00:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!