3honap alatt 20kgot fogytam depresszio miatt. Kovernek éreztem magam es mikor belenéztem a tükörbe mindig elment az etvagyam mostmar a 175cm-hez 55kg vagyok es nem bírok enni. Mindenzt 12 het alatt.18eves lany vagyok. Mit tehetnek?
Nincs olyan, hogy nem tudsz többet enni. Te csak nem akarsz.
Anorexiával, 11-es bmi-vel feküdtem az intenzíven, amikor megkérdezték, hogy tudok e enni. Azt mondtam nem, gondoltam elkerülöm az evést. Amikor a nővérek bejöttek hozzám csövekkel, hogy majd akkor így eszek, könyörögtem, hogy had egyek rendesen.
Pszichológus? Miért ez az első javaslat?
Tényleg segítségre szorul a leányzó,de ..... Sajnos a szüleid reakciója elszomorító. Én is megéltem hasonlót pont ennyi évesen, hogy mi segített? Az emberek... Elkezdtem szelektálni azokat az embereket akiknek a szavára adok, és nekik a véleményét tényleg meghallgattam. Kezdj el valamivel foglalkozni, én pl. elkezdtem tanulni, villamosmérnök lettem. Ne roncsold magad, próbálj nyitni a világ felé, hidd el hosszú folyamat, de nem szabad feladni. Keresd meg amiben jó vagy... Kitartást! Szurkolok neked =)
24F
Elég durva tápanyaghiányod lehet. A 300-500 kalóriát miből viszed be? Jó lenne, ha legalább a tojást (esetleg csak a sárgáját) meg tudnád enni, viszonylag könnyen emészthető, és sok hasznos tápanyag, vitamin van benne. Emellett bármilyen nyers vagy párolt zöldség, friss gyümölcs is jó lenne, ha meg bírod enni.
Vegyél valami jobb fajta multivitamint is (ne a legolcsóbbat). B vitaminokra, cinkre nagy szükséged lehet (ezek étvágyfokozók is). Akkor vedd be, amikor sikerül enned is (ne éhgyomorra).
Ha emésztési problémáid is vannak (hasfájás, puffadás, hasmenés), szedj probiotikumot, igyál naponta gyógyteákat (vannak emésztést javító gyógyteakeverékek), és egyél minél gyakrabban házi húslevest (ha csak a levét, az is jó).
Elég gáz, hogy a szüleid így állnak hozzá. Nem látják, mennyire lefogytál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!