Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Teljesen kétségbe vagyok...

Arimyevery kérdése:

Teljesen kétségbe vagyok esve. Nem találom a kiutat, és a boldogsagot se! Mi lehet a végleges megoldás?

Figyelt kérdés
Az én történetem több mint egy éve tart. Most leirok mindent. Szoval 13 eves voltam,beleestem az anorexiaba,kb 1 év alatt ki gyogyultam belole,marmint ugy testileg. 36 kilo volt a legalacsonyabb sulyom,EGYALTALAN NEM EREZTEM JOL MAGAM. Most már lassan 15 eves vagyok,es egyszeruen minden szornyu. Talan szornyebb is mint az anorexia korszakomon. A suliban (az uj suliban,mivel gimis lettem) nagyon rosszul teljesitek, 1-es 2 eseket szerzek,jo vannak 3-4eseim is. Emiatt (is) teljesen depresszios,boldogtalan vagyok. Eddig nagyon erdekelt az egeszseges elet,a sport stb de miota a suli van teljesen elhanyagoltam magam es ahogy most kinezek az valami undorito!!! Nem akarok embereknek mutatkozni,utcara menni,iskolaba jarni se,ahol nemreg az osztalyfonok teljesen leegetett az osztaly elott a tanulmanyi eredmenyeim miatt. Nem talalok kiutat se az iskolahoz,se a kinezetemre se,mert jarnek en NAGYON SZIVESEN szemelyi edzohoz is,barhova de a suli miatt egyszeruen nembirok. Bizony isten,igy is minden aldott nap mast nem csinalok csak tanulok. Kerlek segitsetek!!

2016. nov. 20. 18:46
 1/9 anonim ***** válasza:
48%
Ezért is kell komoly fizikai munkára fogni az ilyen korú lányokat, hogy ne legyen idejük hülye gondolatokkal foglalkozni. Sportolj.
2016. nov. 20. 19:43
 2/9 A kérdező kommentje:
Mire gondolsz "hülye gondolatok" alatt?!
2016. nov. 20. 19:45
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Megnézném, mit eszel, valamilyen tápanyagból biztosan hiányod van, ha ennyire nem megy a tanulás és depressziós vagy.
2016. nov. 20. 19:46
 4/9 anonim ***** válasza:
44%
Írj..
2016. nov. 20. 20:22
 5/9 A kérdező kommentje:
Mindent eszek szinte
2016. nov. 20. 20:58
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Változtatni csak te fogsz tudni. Senki sem fogja megoldani a problémáidat,erre ne is számíts. Vedd a kezedbe az életedet és alakítsd úgy,hogy neked jó legyen! Ne akarj másoknak megfelelni! Tűz ki magadnak célokat és ne engedd, hogy a rosszakarók az utadba álljanak! A negatív dolgokat fordítsd a magad javára! A sportot vezesd vissza az életedbe! Ha csak napi fél órád van rá, az is jó. A lényeg, hogy csináld!
2016. nov. 20. 23:58
 7/9 anonim válasza:
Írj, segítek neked!:))
2016. nov. 25. 09:26
 8/9 AhriWhite válasza:

Szia! Úgy látom veled komoly problémák vannak, ahogy azt le is írtad. Menj el egy pszichológushoz és/vagy beszéld meg szüleiddel a dolgot. Ha tényleg ilyen reménytelennek látod a jelenlegi életedet, akkor egyedül nagyon, nagyon nehezen fogsz kikerülni ebből.

Sok sikert!

21/L

2016. dec. 3. 23:43
 9/9 anonim ***** válasza:

"Eddig nagyon erdekelt az egeszseges elet,a sport stb de miota a suli van teljesen elhanyagoltam magam es ahogy most kinezek az valami undorito"

Itt a lényeg. Mivel nem érdekel az egészséged, ergo valószínűleg eszel mindenfélét összevissza és nem sportolsz, a tanulmányi eredményeid romlottak és visszajött a testképzavarod.

Az agyadnak esszenicális zsírsavakra és vitaminokra van szüksége, hogy tudj tanulni. A vitaminhiány miatt lettél depressziós. A rossz minőségű ételek miatt pedig hízhatsz (bár nem írtad a súlyod és magasságod, úgyhogy lehet, hogy rád is fér). Ha nem akarsz anorexiás lenni, egyél rendesen, sok fehérjét (hús, tojás), zöldségeket, gyümölcsöket, zsírokat (ez a hormonjaidhoz is kell), és minél kevesebb üres kalóriát (péksütik, tészta, kekszek, édességek stb.). Az egészséges táplálkozás nem salátaevést jelent, a többi tápanyag is fontos.

A rendszeres mozgás, sport (még ha csak átlag napi fél óra is) segíthet a rossz közérzet javításán, és szintén segít a depressziódat leküzdeni, sőt még formásodsz is. Nem kell személyi edző, otthon is lehet tornázni, tanulás közben iktass be időnként egy rövid tornát, ami kicsit megmozgat, felviszi a pulzusodat.

2016. dec. 4. 09:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!