Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Cukor "függő" vagyok. Hogyan...

Cukor "függő" vagyok. Hogyan szokljak le róla? Már utálok tükörbe nézni.

Figyelt kérdés
2017. júl. 14. 15:23
1 2
 11/13 anonim válasza:

Az csak a kisebb baj, amit a tükörben látsz. A cukorfogyasztás természetellenesen megemeli a vércukorszinted, ami inzulinszint emelkedést vált ki, kényszerítve a sejteket a nagy mennyiségű cukor felvételére. E-mellett, a megnövekedett inzulinszint hízlal és vérnyomás emelkedést is okoz. Egy idő után a sejtjeid, hogy ne kelljen elfogyasztaniuk a rengeteg cukrot, érzéketlenné válnak az inzulinra. Ez a 2-es típusú diabétesz. Innentől a vércukorszinted folyamatosan magas lesz. A magas vércukor szint tönkreteszi az ereidet, a látásodat, a szívedet, az agyi keringésedet, a veséidet és a lábaid vérkeringését. Ekkor már olyan gyötrelmes lesz az életed, hogy átkozni fogod a napot, amikor elöször ettél cukrot. Ez nem vicc, vedd nagyon komolyan. Javaslom, hogy cukrot csak kivételes, ünnepi napokon fogyassz, a hétköznapjaidból teljesen iktasd ki. A cukor mellett fontos még a kenyér, a burgonya és a rizs mennyiségének csökkentése, korlátozása is. És ez még mind kevés, ha nem mozogsz rendszeresen. Bármilyen mozgás jó, akár a rendszeres séta is.

Azt, hogy "velem ez biztos nem történik meg" felejtsd el. Ha nem változtatsz, úgy biztosan megtörténik.

2017. júl. 17. 02:36
 12/13 Őry Péter válasza:
Viccen kívül, fuss. Az is termel endorfint. Ha függő vagy, akkor vszeg depresszált is. Változtass, ha zavar
2017. júl. 21. 00:32
 13/13 anonim válasza:

Már nem mai kérdés, de azért leírom az én tapasztalatomat.

Én általában megettem napi 1, volt hogy 2 tábla csokit is és még valamit mellé, mert miért ne alapon. Úgy éreztem, hogy szükségem van rá, folyton éhes voltam, édeset kívántam, stb.

Aztán arculcsapott, hogy mindjárt jön a nyár, mindenki vékony, lapos a hasa, nekem meg nem. Igazából nekem a célom annyi volt, hogy levigyem laposra a hasamat, de persze fogytam mindenhonnan. Kilóban nem sokat, 1-2t adtam csak le, de szerintem egy hét után is már látható volt az eredmény. Az első nap volt a legnehezebb, de már akkor is sikerült elérnem, hogy egy raffaellonal megálljak. A második naptól már nem is kívántam, sőt! Inkább gyümölcsöt/zöldséget akartam enni.(ilyenre eddig nem volt példa... 😅)

Kitűztem magamnak egy heti édesség mennyiséget, mert ismerem magam, tudom hogyha zéróra lecsökkenteném egy nap elszabadulna az étvágyam és dobhatnám a kukába az x heti/havi munkámat...

Tehát a lényeg, hogy az első pár napot bírd ki, az üdítő helyett lehetőleg vizet igyál. Nekem még a rágó segített sokat, mert van hogy mindegy mit csak rágjak.

Sok sikert mindenkinek, remélem tudtam segíteni!

2022. máj. 28. 18:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!