Cukor "függő" vagyok. Hogyan szokljak le róla? Már utálok tükörbe nézni.
Az csak a kisebb baj, amit a tükörben látsz. A cukorfogyasztás természetellenesen megemeli a vércukorszinted, ami inzulinszint emelkedést vált ki, kényszerítve a sejteket a nagy mennyiségű cukor felvételére. E-mellett, a megnövekedett inzulinszint hízlal és vérnyomás emelkedést is okoz. Egy idő után a sejtjeid, hogy ne kelljen elfogyasztaniuk a rengeteg cukrot, érzéketlenné válnak az inzulinra. Ez a 2-es típusú diabétesz. Innentől a vércukorszinted folyamatosan magas lesz. A magas vércukor szint tönkreteszi az ereidet, a látásodat, a szívedet, az agyi keringésedet, a veséidet és a lábaid vérkeringését. Ekkor már olyan gyötrelmes lesz az életed, hogy átkozni fogod a napot, amikor elöször ettél cukrot. Ez nem vicc, vedd nagyon komolyan. Javaslom, hogy cukrot csak kivételes, ünnepi napokon fogyassz, a hétköznapjaidból teljesen iktasd ki. A cukor mellett fontos még a kenyér, a burgonya és a rizs mennyiségének csökkentése, korlátozása is. És ez még mind kevés, ha nem mozogsz rendszeresen. Bármilyen mozgás jó, akár a rendszeres séta is.
Azt, hogy "velem ez biztos nem történik meg" felejtsd el. Ha nem változtatsz, úgy biztosan megtörténik.
Már nem mai kérdés, de azért leírom az én tapasztalatomat.
Én általában megettem napi 1, volt hogy 2 tábla csokit is és még valamit mellé, mert miért ne alapon. Úgy éreztem, hogy szükségem van rá, folyton éhes voltam, édeset kívántam, stb.
Aztán arculcsapott, hogy mindjárt jön a nyár, mindenki vékony, lapos a hasa, nekem meg nem. Igazából nekem a célom annyi volt, hogy levigyem laposra a hasamat, de persze fogytam mindenhonnan. Kilóban nem sokat, 1-2t adtam csak le, de szerintem egy hét után is már látható volt az eredmény. Az első nap volt a legnehezebb, de már akkor is sikerült elérnem, hogy egy raffaellonal megálljak. A második naptól már nem is kívántam, sőt! Inkább gyümölcsöt/zöldséget akartam enni.(ilyenre eddig nem volt példa... 😅)
Kitűztem magamnak egy heti édesség mennyiséget, mert ismerem magam, tudom hogyha zéróra lecsökkenteném egy nap elszabadulna az étvágyam és dobhatnám a kukába az x heti/havi munkámat...
Tehát a lényeg, hogy az első pár napot bírd ki, az üdítő helyett lehetőleg vizet igyál. Nekem még a rágó segített sokat, mert van hogy mindegy mit csak rágjak.
Sok sikert mindenkinek, remélem tudtam segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!