Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Szerintetek jó vagy rossz ha...

Szerintetek jó vagy rossz ha valaki vegetáriánus? Miért?

Figyelt kérdés
2010. máj. 26. 15:25
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
71%

Igaz még nem sok ideje vagyok vegetáriánus, de már most hihetetlen változásokat vettem észre.

Régen rengeteg bajom volt, egész kicsi korom óta, folyton beteg voltam, vashiányos voltam, aztán az idővel egyre rosszabb lett... Kb 4 éve folyamatos fáradtságérzetem volt, a vércukorszintem folyton leesett, a vérnyomásom alacsony volt, a pulzusom a plafont verdeste, kezem lábam remegett sokszor, szívdobogásérzésem volt, kb 3 éve fájdalmas izületi gyulladás volt mindkét térdemben, nem tudtam leülni és felállni, csak ha a kezemmel tartottam magam közben. Reggelente alig bírtam felkelni, ugy éreztem magam mindig mint akin áthajtott egy kamion. Az emésztésemmel is problémák voltak, irratibilis kolon szindrómám van/volt(hasmenés-székrekedés váltakozása).

Orvostól orvosig küldözgettek, vizsgáltak, vérképet csináltak vagy egy tucatszor, mégse tudtak semmit mondani, hiába láttam hogy tele van csillagozva az egész...

Először a vörös hús evését hagytam abba több okból is, egyrészről mert nem bírtam elviselni a tudatot hogy az ilyen nagytestű állatokat mint a disznó és a marha csak igen fájdalmas módon tudják eltenni láb alól, másrészről párom vidéki szüleinél egy disznóvágás ceremóniájának is részese lehettem, igaz a gyilkolást nem láttam, de a feldarabolt vérben úszó tetem is pont elég volt hogy elmenjen az étvágyam egy éltre. Harmadrészről több forrásból hallottam/olvastam hogy a vörös húst nem tudja megemészteni az emberi szervezet ezért a beleinkbe rohad, ezenkívül pedig savasít, ami kedvez a különböző gyulladásoknak. Miután elhagytam a vörös húst, az emésztésem egy csapásra rendbe jött és a kínzó térdfájásom is szép lassan teljesen elmúlt. Nem hittem el!

A következő lépcsőfok a PETA egyik kampányvideója volt ami a ketreces csirketartás rejtelmeibe avatta be a kedves nézőket. Ez olyan hatással volt rám hogy elhatároztam hogy ezentúl csak szabadtartású csirkét eszek meg. Aha, kilója 2000 huf, úgyhogy egy darabig nem jutottam húshoz egyáltalán. Szóját, tofut ettem helyette, izgalmas felfedezés volt hogy minden étel új, már ,izgalmas, és eltűnt az a fárasztó túltelítettség érzet (jaj dőljünk kicsit le pihenni) amit a húsevés után érez az ember. Nem figyeltem túlzottan a testemre, csak éltem az életem.

És végre múlt hétvégén hozzájutottam a becses méregdrága biocsirkémhez, és mindössze 1 hónap kihagyás után elfogyasztottam a kedvenc tejfölös csirkepörköltemet.

Ahogy másnap reggel keltem azt nem kivánom senkinek. Akkor esett csak le hogy minden addigi tünetem elmult a husmentes hónap alatt, és akkor reggel hirtelen megint a nyakamba szakadt minden, a fáradtság, az émelygés, stb.

Azóta a párom (aki vérbeli húsevő) is azt mondja ne egyek többet húst. Látja a pozitív változást. Sőt, ő is megkedvelte a vega kajákat, és ő is jobban érzi magát. Már néha ő maga mondja hogy most pár napig nem akar húst enni, mert olyankor jobban érzi magát. Pedig őt aztán nem érdekli az állatok szenvedése, ő szokta otthon levágni a disznókat is.

Jó hosszú lesz, mindenki vonja le a tanulságot, azok aki vegák akarnak lenni, és azok is akik pocskondiázzák a vegákat. Honnan tudod hogy neked van igazad? Én se hittem volna amíg ki nem próbáltam:)

2010. okt. 11. 21:37
 12/12 anonim ***** válasza:
71%
Ja a lényeget kihagytam: amióta nem eszek húst volt még egy vérvételem, és csodák csodájára a csillagok eltűntek, és szinte minden egyes értékem TIZEDESJEGY pontossággal a határétékek közepére esett! még a vasam is, amivel mindig gondom volt!!! pedig azt mondják hogy ha vashiány akkor vörös hús igy meg ugy. hát nem!!!:)
2010. okt. 11. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!