Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mitől lehet rossz a véreredmén...

Mitől lehet rossz a véreredményem? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

A fehér és Vörösvérsejtjeim száma, vagy százaléka nem jó a húgysavam sem megfelelő... mitől lehet?

(Szedtem fehérje port, de nem hiszem hogy attól van.. mitől lehet még esetleg? )

2011. okt. 21. 14:55
 1/7 anonim válasza:
Az mit jelent, hogy nem jó? Több vagy kevesebb? Nem mindegy!
2011. okt. 21. 15:04
 2/7 anonim ***** válasza:

Pontosan mi nem jó, és milyen irányban.

A túlzott fehérjebevitelnek lehet köze a magas húgysavhoz.

Amúgy meg gugli a barátod.

2011. okt. 21. 23:45
 3/7 A kérdező kommentje:

Creatinin(szérum) 94umol/L * 50-88

Húgysav 452umol/L * 180-440

CK 220U/L * 23-190

Monocyta% 8,2% * 0,0-8,0

Vörösvérsejt 5,29T/L * 3,9-5,10

Haemoglobin 159g/L * 120-150

Haematrocrit 0,471L/L * 0,370-0,450

A többinél a kereteken belül vannak az eredményeim... nemtudom ez mennyire súlyos, vagy nem az kérlek segítsetek... :)

2011. okt. 22. 10:59
 4/7 anonim ***** válasza:

Igen, lehet attól amit szedtél! A Creatinin a veseműködés egyik "jelzője", de önmagában nem feltétlenül mérvadó. Ahhoz, hogy egyértelműen vesekárosodásról lehessen beszélni, más értékeket is kellene ismerni - mindenesetre vedd intő jelnek!

A szérum húgysav megemelkedése a köszvény kialakulásának kezdeti jele lehet!!!

A többi érték összességében azt jelzi, hogy nem vagy "vérszegény" - inkább épp az ellenkezője (egy kis haemoglobuneamiára utal - hogy ez pontosan mit takar, lásd: google)!

Szóval én a helyedben nem szednék a jövőben semmit, s aztán újra megismételtetném a vérképvizsgálatot, s ha akkor is ugyanezek az eltérések lesznek, kivizsgálást javasolnék!

2011. okt. 23. 15:58
 5/7 anonim ***** válasza:
Mennyire vagy húsos?
2011. okt. 23. 16:07
 6/7 anonim ***** válasza:
(Úgy értem,a fehérje mellett mennyi húst fogyasztasz(minden nap?)Én nem hinném,hogy a fehérje készítmény okozza a megnövekedett húgysav szintet.
2011. okt. 23. 16:11
 7/7 A kérdező kommentje:
Elég sokat... naponta 300-400 gram csirkét ha nem akkor tojást eszek (rántottát vagy tükörtojást)
2011. okt. 26. 09:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!