Ha valaki rendszeresen szed fokhagyma kivonatot (300mg-osat, amiben 5 mg Allicin van) az mennyivel lesze egészségesebb?
Hol adagolnak káliumsóval (KCL, vagy Kálium-Hidrogén-Karbonát, vagy valami más Kálium-vegyület)? (Mivel én konyhasóval szoktam sózni, amiben is van kálium-jodid, de az kicsi mennyiségben. 1 grammban csak pár mikro, de az jó is a jód bevitel miatt.)
Tényleg milyen ételekbe raknak kálimsót?
Még azt is megkockáztatom, hogy a jódozott sóba is azért kevernek jodidokat, hogy a káliumsó káros hatásait ellensúlyozza. Csak mert a pedagógus tudományos tényként adja elő, hogy a jódra szüksége van az emberi szervezetnek, azért még lehet kételkedni is benne. És amelyik pék a 40 év alatt nem figyelt fel a só körüli csetepatéra, az bizony tudtán kívül mérgezi a vásárlóit!
Én is csak néhány éve figyeltem fel rá, és amióta kerülöm a kálisózott ételeket, azóta az aranyammal nincs problémám, és az irritábilis bél szindrómám sem okoz már gondokat.
Víztartalom 0,20%
NaCl tartalom 98,2%
Vízben oldhatatlan rész 0,3%
Mg 0,03%
Ca 0,43%
SO4 1,17%
K 0,011%
Ezzel mi a baj?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!