Ha valaki rendszeresen szed fokhagyma kivonatot (300mg-osat, amiben 5 mg Allicin van) az mennyivel lesze egészségesebb?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Az E330 mesterségesen előállított citromsav. Baktériumölő hatása miatt szeretett tartósítószerünk. Nem biztos hogy öli a baktériumokat, lehet hogy csak szaporodásukat gátolja. Ezen tulajdonságánál fogva károsíthatja az emésztést.
Az emésztés során, nemcsak elemeire esik szét a táplálék, hanem beleinkben élő önálló életformák végzik a táplálék átalakítását olyan anyagokká amelyekre a szervezetnek szüksége van. Ezeket az önálló életformákat magával a táplálékkal visszük be. Ha minden táplálékot sterilizálunk, előbb utóbb elfogynak ezek az életformák és felborul az emésztés rendje. Újabb és újabb népbetegségeket idézve elő társadalmunkban.
De ezzel nem szabad törődni, mert minden ember a saját betegségeinek a kovácsa!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Hát persze az ételecet is tartósít, de most azért szoktunk joghurtot enni, meg fokhagymát, hogy ne legyen ilyen probléma a citromsavval. De szerintem nem sok van benne. De biztos van a vajban tartósítószer?
ert egy margarin (sütő 70%-os) olyan 4-5 hónapig eláll (a szavatossága szerint), míg a vaj olyan 1 hónap alatt tönkre is megy. Ezt most néztem meg a hűtömben. És a vajat még tegnap vettem, a vaj még ehónapban lejár, míg a margarin csak szeptemberben fog. Ha tartósító szer van benne akkor (mivel a margarinon fel is van tüntetve a tartósítószer) miért romlik meg hamarabb a vaj? (Jó most a 12% zsírkülönbség olyan sokat nem szoroz, de a 80% ipari margarin is ilyen sokáig eláll. Gondolom. Nem?). Az meg nem gondolnám, hogy a boltban hónapokig ott állt a vaj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!