Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ha valaki rendszeresen szed...

Ha valaki rendszeresen szed fokhagyma kivonatot (300mg-osat, amiben 5 mg Allicin van) az mennyivel lesze egészségesebb?

Figyelt kérdés
Tényleg nem lesz érrendszeri betegségei, és szinte semmilyen bakteriális betegséget nem kap el? Illetve a kullancsok, meg a szúnyogok tartani fognak tőle?
2017. máj. 12. 21:42
1 2 3 4 5
 21/45 A kérdező kommentje:
"Növényi zsiradék (növényi zsír, növényi olaj), Ivóvíz, Emulgeálószerek (zsírsavak mono- és digliceridjei, lecitin), Étkezési só (0,4%), Savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), Vitaminok (A, D, E), Aroma, Tartósítószer (szorbinsav), Színezék (béta-karotin)"- A margarinnál fel van tüntetve a tartósító szer is, meg a citromsav is.
2017. máj. 14. 23:08
 22/45 A kérdező kommentje:
Tehát innen is felmerül bennem a gondolat, hogy ha a margarinnál fel tüntetik, akkor a vajnál is fellehetne. Vagy annyira csekély mennyiségben van jelen benne, hogy nem szükséges feltüntetni?
2017. máj. 14. 23:09
 23/45 A kérdező kommentje:
Eléggé kezdünk elkanyarodni a témától.
2017. máj. 14. 23:33
 24/45 anonim ***** válasza:

Tartósítószer nélkül semmit nem lehet árulni a boltokban! Mert ha egy gyermek romlott terméket vásárol, és azt meg is eszi, a szülők úgy be perlik a gyártót, hogy az csuda!

Valamikor a győri háztartási keksz sem tartalmazott E330-at. Ma már rá is van írva, és ezt minden birkalelkű teljesen természetesnek veszi. Az emberek zömének nem is okoz gondot, mert sok más betegség tünetei elfedik a problémákat.

A káliummal az a baj, hogy zöldségeink is már maximális mennyiségben tartalmazzák, hiszen kálisó nélkül,-szerves trágya hiányában- már kiskertjeinkben sem lehet krumplit sem termelni. Már 50 évvel ezelött is minden bokor krumpli alá egy fél maréknyi kálisót adagoltunk, és attól nőttek meg a krumplik csaknem fél kilós méretűre.

Az ételeinkhez adagolt káliumsó emésztetlenül halad át emésztőrendszerünkön, végig csípve marva a beleinket. Ettől lett az IBS napjainkban népbetegség! Majd minden harmadik embert érint az aranyeresség. Hiába kúpozzák, kenőcsözik, a széklettel kiürülő kálisó nap mint nap visszacsípi a sebet. Jó az aranyér nem a kálisótól van nem ez okozza, csupán a gyógyulását akadályozza. De hát az aranyérrel foglalkozó túliskolázottak ebből élnek, és ezért nem tesznek ellene semmit.

Még számos hasonló dolgot tudnék elmondani, mikor a tudományos állásfoglalások áthágják a természet törvényeit, és a belőle származó kellemetlenségeket a saját hasznukra fordítják. Többek között ilyen a kapsulázás is, hogy visszatérjünk a kérdésed lényegére. Az elferdített alapokra építkező tudományos állásfoglalások, valahogy visszaütnek gyermekeink jövőjére!

Ha a természetből táplálkozol akkor nem lesz semmi bajod, de ha a tudományos hipotéziseket tartod megalapozottnak, akkor birkává fogsz fejlődni mint a sok reklámhívő ember.

A televízióban előad egy nevesincs szélhámos egy mesét és már is csődül utána a sok nép, mint birkák a kolomp után.

2017. máj. 15. 13:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/45 A kérdező kommentje:
De a kálisót mihez adják. Mert ezt én is hallottam, hogy az ételeket azzal ízesítik, de miket? (Mivel a konyhasó ólcsobb, 1 kg Kálisó nagyker áron is kb. 500 Forintnál indul, míg konyhasó (NaCl) még 25 Forintól megy, mivel a boltokban 49 Forint kisker áron, tehát ennek a feléért veszi a bolt is. Ami 25 Forint. Gondolom egy pékség, vagy egy üzem inkább a konyhasót adja az ételhez, nem?) (Én pl.: Nem szoktam bolti kenyeret se enni, hanem mindig magamnak sütök otthon kenyeret. Szintént saját magamnak szoktam főzni is, étterembe, vagy gyorsbüfébe nem járok. De ez engemet is érdekelne, tehát pontosan mikbe raknak kálisót?)
2017. máj. 15. 19:11
 26/45 A kérdező kommentje:
Vannak olyan termékek, amik természetesen vannak tartósítvó (pl.: ételecet, meg só. Vagy fagyasztott húsok sem igazán hinném, hogy tartalmaznak tartósító szert, legalábbis olyan sokat, esetleg valami gázos eljárással [mint a banánt]). Nyílván egy ember, aki odafigyel az egészségére kólát, üdítőitalokat, édességeket nem fogyaszt, és már ezzel nagyban lecsökkentette az ilyen mesterséges anyagok bevitelét a szervezetébe.
2017. máj. 15. 19:14
 27/45 A kérdező kommentje:
Kálisó viszont kell a növényeknek, azzal semmi baj nincsen, mivel így lesz kálium tartalma a zöldségnek, növénynek (egy idő múlva a föld kimerül az ásványi anyagokban. Így kell adni a trágyához kálisókat, meg más sókat.)
2017. máj. 15. 19:15
 28/45 A kérdező kommentje:
A napi kálium bevitel olyan 400 mg a minimum, de lehet 3,5 gramm is. Ezt még természtes táplálkozással is nehéz bevinni.
2017. máj. 15. 19:16
 29/45 A kérdező kommentje:
Milyen élelmiszereket sóznak kálisóval?
2017. máj. 15. 19:17
 30/45 A kérdező kommentje:
"Az ételeinkhez adagolt káliumsó emésztetlenül halad át emésztőrendszerünkön, végig csípve marva a beleinket."- ?
2017. máj. 15. 19:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!