Van tényleges bizonyíték arra, hogy egy vegán étrend egészségesebb, mint egy tudatosan összeállított mindenevő étrend?
Statisztikailag 8 évvel tovább élünk, mint a mindenevők.
Megjegyzem a statisztikák néha tévednek ez eredhet abból is, hogy eleve egy vega jobban odafigyel magára, mint az, aki csak úgy eszi ami épp elékerül, de akár véletlen is lehet.
#1 amíg nem érted a logikáját, ne nagyon mondja ilyeneket vegánok előtt, mert nagyon hülyének állítod be magad.
Kérdező
Szia, én nem tudok ilyen tanulmányról, de egy kis gondolkodással tudok mondani egyet s mást. A növényi eredetű étrendben nincsenek transzzsírok, amiből 0 bevitel lenne ideális. És az egyetlen egy olyan vitamin, amit NEM lehet természetes módon bevinni, mert csak álllati eredetű dolgokban van meg az a B12. De ez javarészt az állatokba ís úgy nyomják bele injekcióval, szóval akkor már valójából mindegy, hogy abból szerzed, vagy a patikában kéred.
Tehát: a vegán életmód lehet egészségesebb is, lehet egyforma, és lehet egészségtelen is a hús és egyéb állati eredetű élelmiszer alapú étrendel szemben. Attól függ, hogy mennyire figyelsz oda és melyik utat választod.
Külön kiemeltem, hogy ilyen manipulált propagandát, mint a Kína tanulmány, nem kérek!
A többieknek köszönöm a választ :)
8-asnak:
Kétlem, hogy főleg vallási meggyőződésből, annál inkább erkölcsi okokból. A kettő nem ugyanaz. Biztos létezik olyan, aki valamiféle vallási okból ítéli el, de csak a saját, eddigi tapasztalataimból adódóan úgy vettem észre, hogy szó sincs vallásról a vegánok körében. Hacsak nem az, hogy az ártatlanokat ne bántsd, ne öld meg. Ennél a pontnál viszont találkozik az erkölcs és a vallás.
Kérdezőnek:
Engem érdekelne az alátámasztásod (nem csak véleménnyel), hogy ez egy propaganda. Én is olvastam a tanulmányt. Nekem objektívnak tűnt. De nyitott vagyok a véleményedre (csak kérlek, hogy igényesen fogalmazd meg, hogy komolyan vehessem, köszönöm!).
A tanulmány és a propaganda szavak kizárják egymást.
Kivéve, ha van erre valami kimutatásod, bár erősen kétlem, hogy lenne :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!