Mikről szokjak még le, ha "egészségesebb" akarok lenni?
12 éves, 70 kilós, 170 cm magas fiú vagyok.Eléggé túlsúlyosnak érzem magam, és szeretnék valamivel egészségesebb lenni (és nem fogyni diétával!).
Az lenne a kérdésem, hogy fokozatosan szokok le az egészségtelen kajákról, de már nem tudom miről szokjak le és miről nem.
Régebben napi szinten ettem virsliféléket, sonkát stb., de az utóbbi 1 évben azt vettem észre, hogy nem ettem ilyeneket, és nem hiányoztak, az az "leszoktam" róluk.
Ha tudnátok linket adni, vagy írni egy listát, hogy "kezdőként" mikről szokjunk le, azt megköszönném. (pl.:virslik, sonkák (amikről már leszoktam), és egyéb egészségtelen ételekről)
Nagyjából minden élelmiszeripari termék, persze nem mind egyformán, van, ami csak "agyonfeldolgozott", és van, amiben kifejezetten káros összetevők vannak. Általában elmondható, hogy minél hosszabb az összetevők listája, annál rosszabb, de utánanézhetsz pontosan, mi micsoda és milyen vélemények vannak róla, mik a legkárosabb/gyanúsabb összetevők (pl. hidrogénezett zsírok, nátrium-glutamát, aszpartam, stb), melyek azok, amiket már több országban betiltottak...
Mellesleg a sonka színhús, nem vészes. Persze a legjobb kerülni mindent, ami az iparszerű termelésből jön (vágóhidak, sertéstelepek), de mindenki magának húzza meg a határt, hogy a "nem iszok kólát" és az ultra ezo-bio-öko-enviro táplálkozás között mit céloz be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!