Édesség függő vagyok?
Arról lenne szó, hogy nagyon de nagyon szeretem az édességet, ha már tele ettem is magam mindennel (főt kaja stb), mindig kell süti, csoki vagy bármi édesség, rengeteg mennyiségbe. (2 perc alatt 1 tábla milka nem kihívás.. és még ennék többet)
Már anyáék sokszor mondták, hogy fogjam vissza magam, mert beteg lehetek..
Mi lehet a bajom egészségügyileg ettől? Hízni hálistennek nem hízok tőle, 18 éves vagyok 50 kiló.(és ez már így megy pár éve) De ezen kívül milyen egészségügyi problémák jöhetnek elő a sok cukortól?
Egyrészt az, hogy most nem hízol még nem jeenti azt, hogy később sem fogsz. Általában fiatal korban nem hízékony az ember, de később már az lesz. És ha most nem tanulod meg, mi az a mérték, akkor később még nehezebb lesz.
Attól, hogy vékony vagy, még nem jelenti azt, hogy egészséges vagy. A csokiban rengeteg zsír van, telített zsírsav, ami szépen beépül az érfalban és érrendszeri betegségeket okoz, magasvérnyomás etc. Ezeknek te magad is utána olvashatsz.
Fogak is tönkre fog menni, mert gondolom nem mosol mindig fogat utána.
Ja és én is 47 kg vagyok már vagy 10 éve, 25 éves vagyok, de azért a narancsbőr meg tud jeéenni úgy is, hogy az emberen egy deka felesleg sincs. És én még csak nem is eszek ennyi édességet, mert szerintem igénytelenség
Előző, a kommersz csokikban nem telített zsírsavak vannak (amik mellesleg nem okoznak érrendszeri betegségeket), hanem sok cukor, és mindenféle adalékanyag, pl. szójalecitin, növényi zsírok, aromák, miegymás.
Kérdező, ha édességfüggő vagy, akkor nagy eséllyel elszaporodott a szervezetedben a candida. A túlzott cukorfogyasztás a metabolikus szindróma (cukorbetegség, elhízás, magas vérzsírszint) fő okozója. Ha nem is vagy elhízva (most még), lehet tőle inzulinrezisztenciád, tönkremehetnek a fogaid, az emésztésed, és károsíthatja az agyadat is.
Van csoki, amiben csak 6,7g zsír van? Sokkal, sokkal zsírosabbak szoktak lenni. Telített zsír sok állati termékben is van, nem igazán van gond vele, a cukorral annál inkább.
Az édes finomságok még rendben vannak, de hozzáadott cukor jobb, ha nincs bennük. A fogaknak se tesz jót, az sem normális, hogy állandóan megdobjuk a vércukrunkat... S lehet, hogy később változik a hízékonyság, de ettől függetlenül egészségtelen a sok cukor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!