Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A lányom édesség függő lenne?

A lányom édesség függő lenne?

Figyelt kérdés
16 éves lányom 2 hetente kap 2000 Ft zsebpénzt és egy ideje azt vettem észre, hogy hamar elkölti. Először azt hittem magának vesz ruhákat, sminket stb. De amikor viszi le a szemetesét látom, hogy teli van édességes papírokkal. Itthon is kap egy-egy szelet csokit és szoktam sütni süteményt is, de úgy látszik ez nem elég neki. Azt is észre vettem már, hogy amit vettem édességet, hogy később odaadom neki, eltűnt pl. bonbon a születésnapjára. Már próbáltam vele beszélni, hogy ne költse el a pénzét, főleg ilyenekre ne, de egyszerűen nem hallgat rám. Mit tegyek?
2010. nov. 15. 17:39
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
82%

Ne adj neki pénzt. Meglátod ráfog unni.

18/F

2010. nov. 15. 17:44
 2/14 anonim ***** válasza:
72%
Mond meg neki, hogy nem egészséges annyi csoki, meg el fog hízni.kevesebbet adj neki.
2010. nov. 15. 17:46
 3/14 anonim ***** válasza:
71%

Én nem értem miért baj az ha csokit eszik?

Miért kell mindenbe belekötni?

Arra költi amire akarja,vagy ha nem igy gondolod akkor miért nem irod elő,mit szabad vennie.

Egyébként meg örülj neki,mert költhetné:cigire,piára és még sorolhatnám.

2010. nov. 15. 17:48
 4/14 anonim ***** válasza:
75%
Heti ezer forintból azért nem tud túl sok csokit venni, mert gondolom nem csak arra költi.
2010. nov. 15. 17:54
 5/14 anonim ***** válasza:
78%

rá lehet szokni a csokikra, édességekre is. én is függőjük vagyok (alakomon nem látszik meg mondjuk), és szabályosan rosszul vagyok, ha kimarad egy nap mondjuk egy csoki.

de az előttem szólónak igaza volt, legalább tényleg nem cigire vagy piára költi.

21/N

2010. nov. 15. 17:56
 6/14 anonim ***** válasza:
83%
Hát nem tudom, de sokan vannak, akik szerelmi bánat miatt esznek állandóan. Ezt esetleg megkérdezhetnéd valahogy, hogy nincs-e egy fiú, aki esetleg tetszik neki.
2010. nov. 15. 17:56
 7/14 anonim ***** válasza:
79%
Ez olyan messze áll az édességfüggéstől mint Makó Jeruzsálemtől. Van aki simán megeszik napi 2-3 szelet csokit, de az még nem édességfüggés. Egyébként meg inkább a csoki, mint a füves cigi.
2010. nov. 15. 17:57
 8/14 anonim válasza:
Nem értem ez miért baj. Sokkal jobb, mint ha cigire, piára és társaira költené. Ha szereti a csokit, hát egészségére. Arra figyelmeztesd, h lehet, h később meg fog látszani az alakján, de ha rendszeresen sportol, vagy csak egyszerűen szerencsés alkat, akkor nem fog meghízni. (Mondjuk ha az én lányomról lenne szó, inkább otthonra vennék csokit, h ne a zsebpénzéből kelljen arra költenie.)
2010. nov. 15. 18:01
 9/14 anonim ***** válasza:
amig nem hizik el töle semmi gond szerintem
2010. nov. 15. 18:02
 10/14 anonim ***** válasza:

és elvan hizva vagy mi?

heti szinten 10-15 kiscsokit,2-3 tábláscsokit,nutellát,chipset,rengeteg sütit megeszek,meg napi 5-6 túrórudi...170 centihez 55 kiló vagyok évek óta...eleinte mindenki szörnyülködik,hogy hogy lehet ezt,aztán megszokják...

nem ártok vele senkinek,megkeresem a rávalót,akkor?

a lányod is a zsebpénzért költi el édességre,örülj neki,jobb mint ha cigizne vagy inna

23/N

2010. nov. 15. 18:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!