Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mennyi édesség "fér bele" az...

Mennyi édesség "fér bele" az egészséges táplálkozásba?

Figyelt kérdés

16 éves vagyok és igyekszem egészséges(ebb)en táplálkozni. Nem fogyókúra meg fogyás a célom.

Viszont nagyon szeretem az édességeket, különösen a csokit és a fagyit. Ezeket teljesen megvonni magamtól nem szeretném, mert akkor egy idő után egy táblával vágok be, és az aztán tényleg nem jó. Szóval szeretném inkább beépíteni az étrendembe, csak nem tudom, mennyi az ami még nem egészségtelen.

Előre is köszönöm a válaszokat. :)

2011. jún. 2. 17:47
 1/6 anonim ***** válasza:
a napi szénhidrát, ne legyen több 180 gramnál..ezt oszd be..egy kocka töltött csoki kb 8 gramm, egy zsömle 15 gramm.
2011. jún. 2. 18:18
 2/6 A kérdező kommentje:

Ez mindenkire egységesen érvényes? Mert én úgy tudom, hogy a napi energiabevitel 55-60%a szénhidrátokból kell hogy álljon. És 180 g ch-hoz én 1500 kalóriás értéket találtam, ez nekem egy kicsit kevés lenne, fogynék tőle. Vagy akkor nem igaz ez az arány?

Meg gondolom a 180 g-nál se mindegy, hogy barna riszt eszem vagy csokit. :D

Egyébként egy ismerősöm cukorbeteg, ő eszik napi 180 ch-t, nem tudom, akkor most nekem is annyit kéne? Ő ebből napi egy kisétkezésre (diabetikus) csokoládét vagy édességet eszik, nem túl sok mindennap édességet enni?

Bocs, kicsit hosszú lett, csak sok kérdésem van, köszönöm ha válaszolsz. :)

2011. jún. 2. 18:49
 3/6 anonim ***** válasza:

minél kevesebbet egyél édességet!

Napi 2-3 kocka csoki elmegy...kell ez a léleknek :)

VAgy állj rá a gyümölcsre, néha az is helyettesiti nálam a csokit...Egyébként én is hasonló alkat vagyok, imádom a csokit, meg a többi édességet is, az őrület határán vagyok, ha nem ehetek nasit.

2011. jún. 2. 18:54
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. :)
2011. jún. 2. 19:08
 5/6 anonim ***** válasza:

Én is nagyon szeretem az édességet, függő vagyok!

Szerintem ami mindenképp sok: egy nagy tábla csoki 1 nap alatt.

Egy kisebb csoki szerintem 1 nap még belefér. De az se mindegy, mikor eszed meg. Szerintem ebéd után a legaktuálisabb desszertként a végén.

Szerintem ennyit még lehet és ez még egészségesnek mondható.

2011. jún. 3. 19:32
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszi neked is. :)

Azt gondoltam hogy napi 1 tábla sok. :D

2011. jún. 7. 21:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!