Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Vegán életmód? (többi lent)

Vegán életmód? (többi lent)

Figyelt kérdés

Sziasztok eddig is egészségesen táplálkoztam de ki szeretném próbálni a vegán étkezést is.

Nem tudom ,hogy megy ez az egész tanácsokat szeretnék hogy mit ehetek és mit nem és ,hogy nektek milyen tapasztalatok van ezzel az egésszel. Aki esetleg tud egy étrendet is írhatna :) köszönöm előre is a válaszokat 16/f

2016. aug. 29. 02:30
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
68%
Lehet, hogy úgy volt vegán, ahogy nagyon sokan és ahogy tényleg elég veszélyes: nem nézett utána rendesen, hogy mit kellene ennie. Szerintem egy hasból összerakott vegán diétával ("együnk zöldséget, ne együnk húst") hamarabb el lehet jutni különféle egészségügyi problémákig, mint azzal, amit az átlagember csinál, hogy összeeszik mindenféle ipari hulladékot, teletömi magát cukorral stb., annak hosszabb távon lesz meg az eredménye.
2016. szept. 2. 11:11
 42/44 anonim ***** válasza:

#41: "Lehet, hogy úgy volt vegán, ahogy nagyon sokan és ahogy tényleg elég veszélyes: nem nézett utána rendesen, hogy mit kellene ennie. Szerintem egy hasból összerakott vegán diétával ("együnk zöldséget, ne együnk húst") hamarabb el lehet jutni különféle egészségügyi problémákig, mint azzal, amit az átlagember csinál, hogy összeeszik mindenféle ipari hulladékot, teletömi magát cukorral stb., annak hosszabb távon lesz meg az eredménye."

Ez lehetséges, bár én több okból nem tartom valószínűnek:

Ha az étrend állítólagos egészségügyi előnyei miatt lett vegán, akkor feltételezhető, hogy legalább a legalapvetőbb dolgokat ismerné a vegán táplálkozással kapcsolatban (például hogy fehérjét nem csak állati eredetű táplálékok tartalmaznak), nem pedig aktívan ezek ellen "érvelne", hiszen így azokat az állításokat próbálja megcáfolni, amik miatt ő is vegán lett állítólag. Persze az is lehetséges, hogy miután egy rosszul összeállított étrend következtében lebetegedett, elhitt különböző áltudományos állításokat, amivel magának próbálja bemagyarázni, hogy miért is betegedett le.

Ha pedig erkölcsi indokok miatt lett vegán, akkor nyilván nem érvelne pont ez ellen, ráadásul könnyen megcáfolható állításokkal (olyanokkal, amiket feltételezhetően ő is ismert, ha emiatt lett vegán).

2016. szept. 2. 11:24
 43/44 A kérdező kommentje:
tudjátok mit ? eszek egy kis rántott húst az a biztos xdd
2016. szept. 7. 18:47
 44/44 anonim ***** válasza:
:)
2016. szept. 7. 18:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!