Lehet bajom a nyers tojásfehérjétől?
Szedd össze és utána rakd be a hűtőbe aztán mikor kell törd és idd, egyébként minden tojásban benne van a szalmonella csak akkor van a bibi mikor túllép egy bizonyos %-ot a tojás belsejében.
Első jól mondta részben nyáron gyakori a szalmonella a meleg miatt, de elkerülhető.
Én azt olvastam, hogy a szalmonella pont a bolti tojásban (és csirkehúsban) fordul elő gyakrabban, kivéve, ha tisztított tojás. Én kb. 9 hónapja iszom minden nap házi tojásból készített turmixot, eddig egyszer sem volt vele problémám. Arra kell figyelni, hogy mindig frissen készítsd és rögtön fogyaszd el, így nincs ideje a baciknak elszaporodni.
A szalmonella akkor okoz betegséget, ha nagyon elszaporodik egy ételben (bizonyos csíraszám felett), és ha valakinek gyenge a gyomorsava.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!