Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Lehet bajom a nyers tojásfehér...

Lehet bajom a nyers tojásfehérjétől?

Figyelt kérdés
Turmixba akarom inni banánnal. Nem ez a gond hanem,hogy a tojás házi. Évek óta küzködöm a tyukok körül kiírtani a patkányokat. Attól félek, hogy nehogy szalmonellát kapjak. Fenn áll ennek a veszélye? Főzve, vagy más módon hőkezelve semmig gond sincs.
2016. aug. 1. 19:33
 1/3 anonim ***** válasza:
Igen. Főleg nyáron: szalmonella fertőzés.
2016. aug. 1. 20:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Szedd össze és utána rakd be a hűtőbe aztán mikor kell törd és idd, egyébként minden tojásban benne van a szalmonella csak akkor van a bibi mikor túllép egy bizonyos %-ot a tojás belsejében.


Első jól mondta részben nyáron gyakori a szalmonella a meleg miatt, de elkerülhető.

2016. aug. 1. 21:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Én azt olvastam, hogy a szalmonella pont a bolti tojásban (és csirkehúsban) fordul elő gyakrabban, kivéve, ha tisztított tojás. Én kb. 9 hónapja iszom minden nap házi tojásból készített turmixot, eddig egyszer sem volt vele problémám. Arra kell figyelni, hogy mindig frissen készítsd és rögtön fogyaszd el, így nincs ideje a baciknak elszaporodni.

A szalmonella akkor okoz betegséget, ha nagyon elszaporodik egy ételben (bizonyos csíraszám felett), és ha valakinek gyenge a gyomorsava.

2016. aug. 2. 09:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!